19 september 2021
15:00

IFK Västerås FK P06

Referat: Hovsta IF 2 - IFK Västerås FK P06

I söndags var det åter dags för en bortamatch i Örebro, denna gång en bit norrut i Hovsta. Det blev serieavslut på en rejält lerig gräsplan vilket avspeglade sig en del i spelet. Det blev en jämn match med mycket långa bollar från båda lagen. Det var Hovsta som fick utdelning först till 1-0 efter säsongens kanske mest tydliga offside. Dock hade man också en insida ribbträff som lika gärna kunde gått in så det var nog rättvist. Vi lät dock inte detta påverka oss utan körde på och fick till slut bra utdelning på högerkanten efter en rad chanser. Dante gör 1-1 efter en fin löpning och avslut och sedan tar vi ledningen med 2-1 efter distansskott med ribba in av Sasan. Strax efteråt kvitterar Hovsta efter lite missförstånd i vårt försvar. 2-2 vid pausvilan efter en händelserik första halvlek.

Andra halvlek börjar jämnt med böljande spel fram och tillbaka med bara halvchanser för båda lagen även om det känns som att vi håller på att ta över. Då får vi fem fantastiska minuter där vi gör både 2-3 och 2-4 efter två mönsteranfall på högerkanten. Äntligen funkar allt hela vägen från uppspelet till inlägg i boxen och vi är där och stöter in bollen. Målgörare återigen Dante och Sasan. Några minuter senare ett fint anfall centralt som avslutas av Eddie i mål till 2-5. Hovsta kommer dock tillbaka och kan några minuter senare reducera till 3-5 efter ett vackert avslut på halvvolley som också blir slutresultatet. Som vanligt stabilt försvarsspel av IFK vilket är extra skönt för oss på linjen.

Kul avslutning för killarna med seger i sista seriematchen. Därmed summerar vi fyra vinster på sju matcher och framförallt roligt att samtliga matcher varit jämna och tuffa drabbningar med stort underhållningsvärde och mycket utvecklande för killarna!

Tack till Hovsta, domare och tillrest publik!