8 augusti 2017
19:00

IK Sturehov

Referat: IFK Örebro - IK Sturehov

En poäng och 1-1 hemma mot Sturehov. En poäng som känns som en förlust efter hovets sena kvittering.

En ganska chansfattig första. Den bästa chansen har Mackan som nästan kommer förbi målvakten via ett instick och en bra löpning. Vi har också många hörnor som är nära att resultera. Mot slutet av halvleken tar vi över spelet mer och motståndarna har svårt att få till några längre anfall.

En tendens som fortsätter i andra. Emil har ett rykande skott i stolpen och vi kommer allt närmare ett ledningsmål. Det blir Alex som på ett mycket snyggt sätt knorrar in ledningsmålet i den bortre stolpen. Efter målet känns det bra och självförtroendet växer hos IFK spelarna . Vi bör stänga matchen på en av de kontringar vi får. Mikias har den bästa chansen att sätta dit den men trots att målvakten är bortspelad lyckas vi inte få in den.

Kontroll som det känns därför känns det ologiskt vad som händer i minut 90. Vi lyckas inte få fast bollen och en lång boll letar sig in i vårt straffområde. Trots 4 mot 2 lyckas bollen på något sätt nå en hovet spelare som sätter dit den.

Totalt sett en riktigt bra insats och alla tar verkligen jobbet till 100 procent. En prestation vi verkligen tar med oss.

Matchens tre stjärnor
3 st. Samuel Sparrow. Bäst på plan. Spelade vårdat och smart i sin mittfältsroll agerade även bollvinnare.
2 st. Alexander Hjelm. Oerhört snyggt mål som lyfter prestationen. Rivig i sitt spel.
1 st. Hannes Abrahamsson. Stabil match och bra i luften. Viktig räddning på ett friläge i andra. Kunde inte göra något åt kvitteringen.