15 juni 2016
19:00

Adolfsbergs IK

Referat: IFK Örebro - Adolfsbergs IK

Kryss 1-1 hemma mot Adolfsbergs IK på onsdagen. Ett prestigefyllt Glomman-derby där vi tog ledningen men där bortalaget kvitterade med tio minuter kvar av matchen.

Första halvlek går klart till oss i IFK. Vi får också det viktiga ledningsmålet. Efter tre matcher i rad med ett tidigt insläppt var det nu vi som äntligen var i förarsätet. Via ett inkast hamnade bollen via Mikki till Marcus som satte dit den när han starkt tryckte sig förbi motståndarbacken. Efter målet fortsätter vi och skapa chanser och bör göra något till innan halvtid. Mikki har två gyllene lägen, ett inspel och en nick i öppet läge. Flera farliga fasta samt skott utifrån av Decker och Sparrow. AIK hade ett farligt läge när ett skott studsade på ett hemmaben och tog i stolpen. 1-0 I underkant men en bra genomförd match så långt.

Andra börjar vi bra och skapat några lägen via Mikki och Bekim. Vi får göra byten på de centrala fältarna Kevin och Decker och måste flytta om lite vi laget. Vi gör tre byten men får inte samma utdelning där som tidigare. När tio minuter återstår når en lång boll bakom backlinjen. Det ser inte så farligt ut men AIK anfallaren vinner motlägget och kan slå in bollen. AIK har sedan ytterligare ett läge då vi blir alldeles för passiva i vår press. Sista minuterna är det dock press mot AIK målet. Vi får en gyllene chans i slutet via en frispark från Sparrow och en efterföljande hörna. Bollen är och studsar på mållinjen men går inte in..

Slut 1-1 och en känsla av förlust. Bara att ladda för en trea i nästa omgång då Öfvre Adolfsberg gästar på tisdag.

Matchens tre stjärnor
3 st. Marcus Bargholtz. Lysande första halvlek med mål och fint jobb över hela banan.
2 st. Mikias Solomon. Vann mycket i sin nygamla roll. Fattades dock lite i avslutningarna. Kommer mer och mer efter sin långa skadeperiod.
1st. Mattias Decker. Viktig på mitten. Tog bort en hel del av AIK :s offensiva spel trots skadekänningar.