8 juni 2016
19:00

IFK Örebro

Referat: IK Sturehov - IFK Örebro

Kryss 1-1 borta mot IK Sturehov på onsdagen. Starkt att vända då vi återigen hamnar i underläge, men krysset borde ha varit en vinst med tanke på chanserna och spelövertaget i andra halvlek.

Matchinledningen är vi nöjda med. Vi får Hovet-spelarna dit vi vill i vårt presspel. Vi får de lägen vi vill ha men slarvar tyvärr för mycket med den avgörande passningen. Istället är det hemmalaget som sätter 1-0. Man kommer till ett skottläge efter en motläggsvinst och en oturlig bollstuds för vår del. Bollen kommer till kaptenen i hemmalaget som snyggt sätter ledningsmålet. Vi kommer av oss lite och kommer fel i vårt försvarsspel och agerar inte med den självklarhet vi gjorde i början. Kevin har dock ett gyllene läge att kvittera men skottet i friläget går rakt på. Hampus har också en fint läge efter hörna men nicken går precis över. Hovet skapar också en del och har ett riktigt vasst läge då Junghagen rundar Jonte men skjuter utanför.

Sista kvarten i första är vår och Sturehov-spelarna blir allt lägre. Dock håller man ut till halvtid. Stärkta av våra fina andra-halvlekar tidigare, är vi fast beslutna att vända matchen. Andra börjar dock inte lika bra som den första slutade. Mycket bolltapp och slarviga passningar och vi hade svårt att etablera anfallspel. Det tar en kvart ungefär sedan tuggar vi oss in mer och mer och sista halvtimmen är vår. Kvitteringen kommer efter att Alex tagit ett fint initiativ och blivit fälld i straffområdet. Straffen sätter Hampus säkert. Nu går vi för ledningsmålet. Vi för spelet och Sturehov blir allt lägre. De har dock farliga kontringsspelare och skapar en del därifrån. Den riktigt stora chansen kommer med bara några minuter kvar. Anton hittar in till Ytterby som bara några meter från linjen bränner sitt vänsterskott.

En trea hadde smakat mumma, men ändå nöjda med prestationen och att återigen vända ett underläge. Tredje-matchen på rad som vi hämtar upp är starkt,

Matchens tre stjärnor:
3 st: Emil Åstradsson: Hade en fot med i det mesta och dominerade ute på plan. Bara det sista lilla som saknas..
2 st: Alexander Hjelm: Som så många gånger förr är det Alex som går i bräschen för det tuffa och aggresiva spelet. Ligger bakom straffen dessutom
1 st: Mattias Thalén: Släppte inte förbi sig någonting på sin kant - stark försvarsinsats.