Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om IFK Valla U-laget

Följ

U-laget

Följ oss för uppdateringar
Följ
IFK Valla
Fotboll
U-laget
Tabell
Lag M V O F P
1 Svenshögen/Ödsmål 9 7 2 0 23
2 IFK Valla U-lag 10 6 1 3 19
3 Rönnängs FF Lag 2 10 5 1 4 16
4 IFK Uddevalla Lag 2 10 4 3 3 15
5 SIK Boys 10 2 1 7 7
6 Torp GOIF 10 1 2 7 5
7 Svenshögens SK Lag 2 1 0 0 1 0

Match

Torp GOIF

0 - 6
Rimmåsvallen
1 maj 2017
17:00

IFK Valla U-lag

Referat

Referat: Torp GOIF - IFK Valla U-lag

Första Maj, kl 17.00, vi befinner oss på Torp GOIF hemmaplan, Rimmåsvallen. För hemmalaget är detta seriepremiär, för oss är detta omgång 2. 45 åskådare har letat sig hit den underbara dag. Inför matchen fick vi höra att planen inte skulle vara i bästa skick, men väl på plats var den nog bättre än vi förväntade oss. Till matchen nu, vi öppnar stark och det syns att vi har lämnat premiär nervositeten hemma idag. Redan i andra minuten så spelar vi in bollen i straffområdet och efter mycket flipper blir Oscar Thonell nersparkad och domaren blåser straff. Oscar tar den själv och nätar 0-1. Torp vaknar till och börjar spela sitt spel, vi försvara och detta resulterar i ett ganska ointressant matchbild som blir till ett flipperspel. Det är en svårrullad plan och detta gör att vi söker många långbollar. Matchminut 17', Daniel Pearson får tag på bollen på mittplan, driver bollen och passar i Robin Olofsson riktning. Bollen går mot en Trop spelare som slarvar med bollen, Robin kan gå in och ta boll och sedan slå en längre boll till andra kanten där han finner Gustav Jarlesjö. Gustav kan lungt och kontrollerat placera in bollen i motståndarnas mål 0-2. Vi ser att även Trop har problem att spela på dagens underlag och detta får oss att sätta press högt och störa motståndet. Vi ser resultat av detta i matchminut 25' då Torp får inspark, bollen passas ut till vänsterbacken som passar tillbaka. Målvakten försöker lägga en hårdpass längs marken i mitten av planen men där står Oscar Thonell som kan enkelt skicka bollen i nät 0-3. Härifrån börjar irritation visa sig och konstigt nog även i vårat lag. Hårda dueller och mycket gnäll resulterar i gulakort i båda lagen. Vi tappar fokus och efter en sen tackling på våran målvakt Simon Persson så får vi en hörna i 33' som Johan Carlsson kan nästan slå in. Slut minuterna av första halvleken blir intensiv, #16 i Torp blir skadad, vi missar en frispark och i 39' händer det något som inte får hända. Simon Persson står med bollen lite förlänge, domaren blåser och efter mycket gnäll bland alla på plan så visar domaren först ett gult till Simon och sedan ett andra gult som då resulterar i rött och vi är då nere på 10man.
Efter utvisningen så pressar Torp på och försöker hitta ett mål innan pausen. Men det är vi som via Emil Walls inkast framtill Ludvig Jarlesjö som vänder upp och slänger väg en vänsterkanon från strax utanför straffområdet rakt upp i nättaket 0-4.
I pausen pratar vi om att hitta fokus igen, kämpa och fortsätta ha hög press på motståndarlaget så att vi kan behålla den fina insats vi gjorde i första halvleken. Båda lagen har fått sina instruktioner och Torp har fått att gå ut med full press mot oss. Vi försöker samla oss och med våran nya målvakt William Sjöstrand hitta spelet igen. Torp trycker på och gång på gång kommer nära till ett mål, men William och resten av laget gör en kämpar insats. Torp har mycket boll men kan tyvärr inte förvalta det. Dom få gångerna vi får tag på bollen så förvaltar vi dom på bästa sätt. I matchminut 58' så får vi en hörna som Erik Rutgersson tar. Han kan med enkelhet slå bollen på första stolpen där Ludvig "Hulken" Jarlesjö kommer högst och kan nicka in bollen 0-5. Sen händer det något konstigt, som deja vu så får vi PRECIS samma situation i nästa matchminut. Erik tar hörna, slår på första, "Hulken" är där igen och kan göra Hattrick 0-6. 30 minuter kvar av matchen och här har jag inte så mycket mer intressant att skriva. Båda lagen kämpar på, Mathias "Jordfräsen" Hermansson kämpar som aldrig för och får laget att kriga för varje boll. Torp kommer gång på gång till något halvdant avslut som William tar eller går till inspark. Vi kommer nära till ett sjunde mål men även vi kan tyvärr inte förvalta våra chanser. Båda lagen slår ut varandra i spelet och 30 minuter är snabbt över. En grym kämpar insats av alla Valla spelare och vi går från denna match med flaggan i topp. Vi vill tacka domaren, publiken och Torp GOIF som vi vill även önska lycka till i deras säsong. Omgång 3 spelas den 7:e Maj kl 18.00 borta mot SIK Boys i Skärhamn. Vi ses väl där! En För Alla IFK VALLA!!!

Matchens lirare:
*** Ludvig Jarlesjö - kommer in och använder sin fysik på planen och vinner mycket närkamper. Får även till en drömträff med vänstern samt knoppa in 2 nickmål på hörna.

** Johan Carlsson - Även vid storsegrar så behövs det en ryggrad. JC stog alltid rätt idag och hjälpte upp att säkra upp bakåt när det behövdes som mest.

* Viktor Eriksson - Jobbade oavtröttligt på sin kant i första och vann mycket boll. Fortsatte på samma sätt i andra och hjälpte på så sätt laget till många omställningar.
Spelarstatistik
Utespelare
Namn M G A GK RK P
Ludvig Jarlesjö 1 3 0 0 0 3
Oscar Thonell 1 2 0 0 0 2
Erik Rutgersson 1 0 2 0 0 2
Emil Cicek Wall 1 0 1 0 0 1
Robin Olofsson 1 0 1 0 0 1
Viktor Eriksson 1 0 1 0 0 1
Gustav Jarlesjö 1 1 0 0 0 0
Alfred Settefelt 1 0 0 0 0 0
Daniel Pearsson 1 0 0 0 0 0
Gustav Zachrisson 1 0 0 0 0 0
Johan Carlsson 1 0 0 0 0 0
Kalle Ribeck 1 0 0 1 0 0
Mattias Hermansson 1 0 0 0 0 0
Philip Eriksson 1 0 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist GK Gula kort RK Röda kort P Poäng
Spelarstatistik
Målvakter
Namn M G A S IM GK RK P
Simon Persson 1 0 0 0 0 2 1 0
M Spelade matcher G Mål A Assist S Skott på mål IM Insläppta mål GK Gula kort RK Röda kort P Poäng

Andra möten i serien

lör 3 jun 2017, 17:00 IFK Valla U-lag - Torp GOIF 5 - 0