19 april 2015
18:00

Ringarums damer

Referat: IFK Västervik - Ringarums damer

Ringarum,en ny bekanskap för oss, som startar upp nytt damlag i år efter inte haft något på flera år De har fått ihop spelare från Söderköping, Valdermarsvik, Gusum mm och det var också ett erfaret damlag vi ställdes mot. Första halvlek startar ganska jämnt, de båda lagen känner lite på varandra. Vi skapar dock mycket mer målchanser än motståndarna men de har en väldigt duktig målvakt som räddar ett antal frilägen i både första och andra halvlek. Istället är det Ringarum som tar ledningen efter en tilltrasslad situation framför mål där de slutligen trycker in bollen. Men vi fortsätter att mala på och Hedda överlistar till slut Ringarums målvakt med en tunnel, 1-1 som står sig i halvtid.
I paus pratar vi om att vi måste ha tålamod och inte låta oss nedslås av att vi har svårt att få in bollen på våra chanser. Vi känner att vi har tiden för oss. Vi måste även våga gå in och vara först på bollarna, trots tufft motstånd
Men vi startar inte andra halvlek speciellt bra, vi är avvaktande och stillastående och det straffar sig. Ringarum kommer med fart och formligen trycker sig igenom vårt mittfält och försvar och 1-2 är ett faktum.
Det blir som en liten väckarklocka för oss och vi flyttar upp spelet och Hedda kvitterar, nu känner vi att vi börjar trötta ut motståndet. Vi tuggar på, Nora trycker in 3-2, Hedda löper fint på kanten och får till ett bra avslut som går direkt i mål. Ebba avslutar med att trycka in slutresulatet 5-2. Vi vill mycket nu, är lite för heta framåt, vilket medför ett antal offside avblåsningar. Vilja finns det gott om i hela det här laget :D
Hela laget får godkänt, Alice hade lekstuga med sina motspelare på mitten, härligt att se, Emma och Amelia gjorde sin första träningsmatch för året och gjorde det bra. De som stack ut lite extra idag var Emelie som var svår forcerad i backlinjen( hoppas att din tå höll..) och Hedda som hade riktigt kyliga avslut. Det är härligt att se när alla spelar med självförtroende och vågar hålla i boll, så lätt det går då ! Bra jobbat & grattis till segern tjejer!