6 april 2015
18:00

RÖDSLE BK

Referat: IFK Västervik - RÖDSLE BK

Då var det dags för andra matchen i Hyundai Cup. Vi var taggade och redo för match!:D
Vi tar kommandot direkt och sätter press på Rödsles backlinje.
Det ger också utdelning, i 7:e minuten trycker Hedda in 1-0. Vi fortsätter med vår press och Ebba gör 2-0 i i 12:e minuten.
Då Rödsle kommer spela i div 4 och vi i div 3, har de en straff på oss. De väljer att ta den den nu för att inte tappa "kontakten ". De reducerar till 2-1 men det är inget som ändrar vår fokus utan redan två minuter senare utökar vi till 3-1 återigen genom Hedda.
Det känns under som vi har matchen under kontroll på alla positioner, och har full kolla på vad Rödsle försöker hitta på. I den 22:a minuten gör Ebba 4-1 och straxt innan halvtidsvila får My en boll av Ida som hon driver upp längs med kanten, viker in framför mål och 5-1 är ett faktum.

Andra halvlek startar lite skakigare till en början, kommer inte riktigt rätt i positionerna och vi får en straff emot oss efter bara några minuter. Men Moa är iskall i mål och räddar den!!!
Men Rödsle har fått ny energi och vill mer än oss för ett tag och de får även in ett reduceringsmål efter ca 5 min. Vi vaknar till och tar jobbet som behöver göras. Hedda är het idag och hon trycker in både 6-2 och 7-2 när det är ca 15 minuter kvar.
En riktigt rolig match där alla på planen bidrog till vinsten!