2 oktober 2023
19:15

Adolfsbergs IK P16

Referat: IF Eker 2 - Adolfsbergs IK P16

En kul finalmatch som avgjordes i sista minuten mot ett AIK som ställde upp med ett bättre lag än i vår 9-1 vinst mot dem i våras (och vi lite tvärtom). Innan match kastade två spelare in handduken så vi fick ändra om i planerna. Vi visste att AIK skulle spela 3-5-2, så vi startade med lågt försvarsspel med sikte på att avgöra senare. Eker startar med ett nykomponerat mittfält, vi skapar lägen men slarvar lite i sista tredjedelen för att hitta rätt pass. AIK i sin tur har lite mer tryck, skjuter många skott utanför boxen. 0-0 i halvtid.
I andra får vi till mer omställningar, men musten tryter hos flera spelare som efter match igår och idrottsprofil under dagen och inte orkar fullfölja matchen (vi avslutar med 4 spelare på bänken som har gjort sitt). Vi kommer trots detta forfarande till omställningar och gör tillslut förlösande 1 - 0 och är helt plötsligt Serieledare med 9 minuter kvar...
Minuterna går och vi håller undan tack vare försvaret och en storspelande Milo i målet.
Nu återstår endast en minut på klockan men vi går lite på knäna och släpper ytorna till både 1-1 och 1-2 på en minut. Surt så klart att släppa in mål i sista minuten, men vi vet att med lite med ork i benen så hade vi kanske grejat det, boys!
(ja, vi vet nu hur Degen känner sig efter deras match igår).

Kul att AIKs ledare berömde vår målvakt Milo och sade att det var den bästa målvaktsinsatsen de har sett i år.

Sådana här matcher är bra och roliga för oss alla!
Pst. kanske att någon på plan kanske glömde bort att vi var hemmalaget idag fast vi spelade på Lugnets IP :-)

Och dagens äpplen går till Milo, Harry och Salah. Stort jobbat!
Tack Martin från U14 för att du ställde upp idag.