28 september 2014
09:00

IF Brommapojkarna 28

Referat: IF Brommapojkarna 3 - IF Brommapojkarna 28

Sista Sanktan-söndagen i år och match mot BP06-1. Det skulle varit en 5-manna match men vi hade tur att inga andra skulle spela samtidigt så då kunde vi spela 7-manna istället.
Vi börjar matchen bra och stressar dem men efter några minuter visar det sig att vi möter ett väldigt välspelande lag som vårdar bollen inom laget. Dock har vi fördel av våran storlek så matchen är jämn med mycket spel på mittplan. i 8:e minuten får Lucas bollen centralt i banan och avlossar ett långskott men den går tyvärr över. I 11:e minuten får vi sedan en frispark till vänster strax utanför straffområdet. Vi placerar Yusuf framför deras målvakt och frisparken tar Viktor hand om. Lugnt och behärskat slår han den på mål och målvakten kan inte hålla den. 1-0 till oss. Tre minuter senare tappar vi markering helt i eget straffområde och BP06-1 kan enkelt från nära håll sätta dit 1-1. Det är också ställningen i paus.
I andra får vi en rivstart. Yusuf stressar deras backar hårt och det ger resultat. Han lyckas bryta en av deras passningar och sedan spelar han snyggt in till Einar Sundqvist som från nära håll kan sätta dit 2-1 i nättaket. I glädjen efter ledningsmålet tappar vi återigen markeringen i försvarsarbetet och motståndarna kan enkelt rinna igenom och rulla dit 2-2. Hela laget jobbar nu stenhårt och med Oskar i spetsen nyttjar vi våran storlek och vinner många närkamper tack vare det. BP06-1 har ett friläge där Joel kommer ut bra på och gör en viktig räddning och de har även några farlig hörnor som Lukas och Oskar nickar bort. Dessutom rensar Adam bort bollen i närheten av mållinjen två gånger, så vi undviker ett ytterligare backlängesmål. I 16:e minuten jobbar vi hårt och stressar de till att slå bollen till hörna. Den tar Yusuf och slår perfekt på bortre stolpen, där vår nye nick-expert Oskar dyker och upp och nickar in 3-2. Glädjen bland spelarna är nu total. Extremt hårt jobb de sista minutrarna gör att vi kan hålla tätt och vinna med 3-2.
Passningsmässigt kan vi lära oss mycket av motståndarna men inställningen och arbetsviljan från samtliga spelare gör att vi går segrande ur denna jämna och hårda match.

Tack alla grabbar för en härlig insats. Nu hoppas jag på samma inställning kl 12.00 mot Järfälla och grattis alla föräldrar som tagit sig upp i "ottan" för att få se en härlig match.