20:00

Eslövs IBF

Referat: IBK Osby - Eslövs IBF

Första perioden
Matchen började med ett högt tempo från båda lagen, där Eslöv hade den första målchansen men där Osby var replikerade med snabba anfall.Det ledde också till att Osby tog ledningen 4:12 in i den första perioden genom Christian Olsson som levererade ett skott i målvaktens högra kryss.

Efter några minuter i ett fortsatt högt tempo där Eslöv hade flera farliga chanser kunde de kvittera efter 7:22, genom Jacob Rubensson, assist Mathias Aman.

8:07 in i perioden kommer första utvisningen, Eslövs spelare utvisas två minuter för fasthållning.
9:37 kommer en ny utvisning för Eslöv
Osby har under 30 sekunder möjlighet att spela fem mot tre.
Efter 28 sekunder gör Osby mål genom Filip Darlin. Man får därmed ledingen med 2-1 och fortsatt powerplayspel. Ett perfekt tajmat mål.

11:12 kommer dock ett misstag från Osby vilket innebär spelvändning där Osbyspelarna tvingas in i en situation. Resultatet blev en straff till Eslöv, något Christian Olsson inte var helt nöjd med men domarna var säkra på sin sak.
Eslövs missar straffen men protesterar då de menar att Osbys målvakt för in bollen i mål.
Domarna menar dock att det är en räddning och att bollen var död när målvakt Daniel Walter drar in den i mål. Dessa protester leder till en utvisning för Eslöv.
Utvisningen straffar sig direkt då Jerry Idström 3-1 ganska omgående, 12.27 in perioden. En boll som man ärligen ska säga knappt hade styrfart.

Matchen hårdnar efter detta. Eslöv trycker på och 13:30 så reducerar Eslöv till 3-2 med ett stenhårt skott i Daniel Walters närmaste kryss genom Are Carlsson, nytt assist från Mathias Aman. Då det var en avvaktande utvisning för Osby.
16 48 får Osby en utvisning, Simon Zerai utvisas för slag och 18:47 är det dags för nästa utvisning som då drabbar Filip Darlin. Osby reder dock ut detta men får förbereda sig på boxplay även i andra perioden.

2 perioden
Eslöv börjar i numerärt överläge, något som med vissa besvär Osby klarar av.
Eslöv gör sen mål efter knappt tre minuter, som dock döms bort efter att en av domarna gått in och korrekt ändrat domslutet. Orsaken är att en Eslövsspelare knuffar Osbys målvakt i läget innan.

4:03 gör istället Osby mål genom Filip Darlin på pass av Ted Nilsson. En snygg kombination som även Hampus Johansson är upprinnelsen till.

Matchen fortsätter i ett rasande tempo fram till 7:45 då en fällning av Robin Carlsson leder till straff. En straff som Simon Zerai förvaltar väl och Osby har 5-2.

Eslöv tar då över spelet allt mer, Osby försvarar sig och har svårt för att få till ett tryck i anfallsspelet. Många felpass och bortskjutna bollar.
Tyvärr kommer en situation 13:18 in i perioden då en av Eslövs spelare skadar sig och är borta från matchen.
15:24 var det sen Eslövs tur att få en straff igen, Andie Fleuron förvaltar den väl och lägger enkelt in reduceringen till 3-5.

En fantastisk räddning från "Walther" minuten senare räddade nog Osby från att se Eslöv krypa ännu närmare.
Långa perioder ser man nu Eslöv hålla boll i anfall, och Osby tvingas till vad som närmast kan beskrivas som boxplay. Osby håller inte samma tempo som tidigare utan verkar tröttare. Man håller dock stånd och leder fortsatt med 5-3 när hesa Fredrik ljuder för andra gången.

Period tre
Eslöv inleder tredje på samma sätt som andra avslutades och håller bollen. Spelar runt och till slut så forcerar de in en reducering till 5-4 när 1:51 har gått av perioden. Målet görs av Patrik Nilsson efter pass från Christoffer Thuresson. Eslöv verkar mer taggade och är det bättre laget just nu.
7:09 kommer en utvisning för Osby efter att spelet vänder snabbt från en situation där Ted tyvärr inte fick tag på bollen efter en fantastisk passning från Jerry. Denna utvisning resulterar i mål när 8:12 av matchen är spelad genom Andie Fleuron assisterad av Sebastian Mattsson. Matchen är utjämnad, 5-5.

Osby tar här timeout, Håkan och Jocke försöker få spelarna att hitta tillbaka till spelet och tempot.
Detta leder till en högre intensitet från Osby men tyvärr vänder spelet och efter ett backskott från Christoffer Thuresson och en fin styrning genom Andie Fleuron är plötsligt Eslöv i ledningen för första gången i matchen.

Osby kämpar dock på och vinner mer boll, tyvärr drabbas man ännu en gång av en utvisning när det gått 12:19. Därmed nytt numerärt underläge och 13:53 utökar Eslöv ledningen till 7-5 återigen genom Andie Fleuron denna gång assisterad av Sebastian Mattsson.

Nu känns väldigt tungt för hemmalaget. Men en snabb replik av Ludvig Lindahl på pass av Filip Darlin 14:22 in i perioden gav dock både spelare och hemmapublik nytt hopp. Nu är det match igen. Osby började äga bollen mer och spänningen i hallen var påtaglig.

18:51 tar Håkan och Jocke ut målvakten i ett försök att nå en kvittering. Osby har dock svårt att få ett riktigt tryck och är nära att tappa boll i farliga lägen. Men när det står 19:39 på matchklockan lyfter taket på hallen när Robin Carlssons stenhårda skott träffar Ted Nilssons klubba och ändarat riktning. Eslövs målvakt är helt chanslös på målet.
Det är kvitterat! Publiken är i extas.

Sista sekunderna blir nervösa där Eslöv får en chans att ta ledningen och punktera matchen något Osby dock klarar ut genom uppoffrande spel.

Matchen slutar 7-7

En spännande och publikinfriande match är slut och om detta inte lockar ännu större publik till hallen så vet jag inte vad som gör det. Detta var en kväll med innebandypropaganda och en kväll där Osby visar att laget som fick en friplats i serien inte viker ned sig för någon och planerar att slåss med lagen i tippen av serien.