Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Hönö IS Hönö/Björkö Dam A-lag

Följ

Hönö/Björkö Dam A-lag

Följ oss för uppdateringar
Följ
Hönö IS
Fotboll
Hönö/Björkö Dam A-lag
Tabell
Lag M V O F P
1 Hönö/Björkö 6 5 1 0 16
2 T/G 1 0 1 0 1
3 Skepplanda BTK 1 0 0 1 0
4 Lundby/Warta 1 0 0 1 0
5 Örby/Kinnahult 1 0 0 1 0
6 Torslanda IK 1 0 0 1 0
7 Qviding FIF 1 0 0 1 0

Match

Hönö/Björkö

4 - 1
3 november 2013
15:30

Lundby/Warta

Referat

Referat: Hönö/Björkö - Lundby/Warta

"Back in the saddle again" med Aerosmith (lyssna på denna länk) är kanske inte min favvolåt direkt (även om den är go att lira på "Guitar Hero" - DET var länge sedan man spelade det spelet...), men den är passande för kvällens känsla. Andra finalen på två veckor och visst var tjejerna pirriga. Det märkte jag när vi möttes i Torslandahallen i eftermiddags. Men det var inte den där nervositeten man kan se i ansiktsuttrycken på kaninungar när deras ägare kommer med en kokande gryta, utan snarare otåligheten hos frustande hästar inför Grand National.

Laddade tjejer, mycket publik och en go känsla - det var egentligen bara att sätta sig lugnt tillbakalutad i sadeln och njuta av stunden. Från första minut så visar Lundby/Warta att de kommer göra det tufft för oss. Tilda får en rejäl tryckare i ryggen i första anfallet - frispark och gult kort. Men den här dagen räcker det inte med fysiskt spel för att få våra tjejer ur balans. Tjejerna tuggar på med långa fina pass, där vi rör oss från kant till kant och sågar oss igenom försvaret på ett föredömligt sätt. Det dröjer inte heller länge förrän ettan sitter där när Tilda får boll på kanten, vänder upp och dunkar in den i nättaket - STENHÅRT!

Vi har väldigt mycket boll i första halvlek. L/W satsar mest på att lägga långa på sin anfallare, men oftast resulterar det bara i att bollen går över kortlinjen eller att Hilda lugnt kan plocka upp den. Hur vårt andra mål kom till kommer jag (skamset rodnande) faktiskt inte ihåg, men förmodligen var det ett spelmål även det. Mot slutet av halvleken tappar vi lite i fart, men fortsätter skapa lägen 2 mot 1 och 3 mot 2.

Halvlek och ett gäng nöjda tjejer tar lite vätska och extra syre. I början av andra blir vi kanske lite bekväma i spelet. Vi försöker göra mycket en mot en och slå långa bollar istället för att rulla. Man ser dock att L/W-tjejerna har respekt och markerar vår andraspelare så till den milda grad att vår bollhållare många gånger får fri gata mot mål. Tyvärr blir vi nog lite överraskade av det och är inte riktigt så beslutsamma att gå raka spåret som vi skulle kunna vara. Men det går inte att klaga en dag som denna...

Lite halvnervigt blir det när Lundby/Warta sätter reducering 2-1 en bit in i andra halvlek. Vi släpper markering i mitten och då hugger en av de gröna tjejerna. Inte långt efter det kommer dock ett tredje mål för vår del - snygg upprullning där Andborn får en fri gata just för att markerande back är så fokuserad på sin tjej så att vägen blir öppen. Spiken i kistan, 4-1, kommer efter ett nytt snyggt anfall ända nere från egen målvakt - 3 enkla pass och sedan får Lisa sätta foten till och peta in årets sista mål i Crawford F14.

Utöver målen så har vi faktiskt en handfull RIKTIGT bra chanser till som mycket väl kunde ha suttit. Tänker främst på upprullningen med snabba långa pass som avslutas med en smörare snett inåt bakåt som Vickan får bra tryck på. Kryssribban har förmodligen inte slutat vibrera än - den bollen var värd ett bättre öde...

Alla tjejer som var med idag ska ha en RIKTIGT STOR HEDERSMEDALJ idag. Hilda är stensäker i mål och de precisa utkasten är en fröjd för ögat. Julle styr och ställer som den majorska hon är längst bak - den tajmingen och tekniken är oslagbar. Andborn, Emma, Lisa och Fille löper hela matchen upp och ner och skapar utrymme för de långa, vackra precisa passningarna som är så där förfärligt jobbiga att försvara sig mot, och på topp oroar Tilda och Emma hela tiden och inte minst sätter tryck på den ensamma stackars backen så att det skapar utrymme för våra yttrar.

Men vi ska inte förglömma Torger och Johanna en dag som denna. Trots att Elins ljumsksträckning inte tillät spel idag heller, så är hon ändå med på bänken och peppar. Detsamma med Johanna - hon småsnackar med tjejerna, får dem att känna sig "som vanligt" när det är final och är allmän extracoach. TACK också alla tjejer som kom och stöttade på läktaren både Hönö/Björkö, Öckerö F99/00 och Öckerö F98. Kul att se er alla!

Vintersäsongen har börjat på ett fantastiskt sätt! Den sura förlusten för ett par veckor sedan är redan glömd och ni är som sagt tillbaka i förarsätet. Som jag sa efter matchen idag - ni är VÄRLDENS bästa tjejer, SNYGGAST på plan och BÄSTA spelet ever! Det är en förmån att få vara med er! Om en dryg månad väntar nästa inomhusturnering, Holmalunds Tjejcup, med delvis en ny laguppställning. Nu väntar lite ytterligare trimning av futsal-spelet, och innan vi ska till Alingsås, så ska vi också spela första matcherna i futsal-DM.

Uppladdningen för det börjar redan imorgon med lite lätt träning på Bratte! Njut av veckans insats alla tjejer och föräldrar! BAMSEKRAM på er allihop!
Spelarstatistik
Utespelare
Namn M G A GK RK P
Edwin Rothman 1 0 0 0 0 0
Elin Torgersson 1 0 0 0 0 0
Emma Lysell 1 0 0 0 0 0
Hilda Karlsson 1 0 0 0 0 0
Julia "Julle" Alsvik 1 0 0 0 0 0
Julia Andborn 1 0 0 0 0 0
Lisa Palm 1 0 0 0 0 0
Tilda Andreasson 1 0 0 0 0 0
Victoria Olsson 1 0 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist GK Gula kort RK Röda kort P Poäng