13:50

Hönö/Björkö F-99

Referat: Hjuviks AIK F98 - Hönö/Björkö F-99

På grund av domarfadäsen innan match är vi lite sena till nästa äventyr. Fort ner med pastasalladen eller valfri snabbmat i magsäcken, ta kryssningsfartyget Ada till andra stranden och så på det igen. Denna gång var det dags för 11-tjejafotboll och motståndet stod Hjuviks AIK:s duktiga F98:or för. De spelar i högsta F98-serien i Göteborg och ska jag vara ärlig (och det har min mamma sagt att man ska vara), så var jag lite orolig för hur tjejerna skulle orka. Med en timmes match i benen och en tung lunch i magen är det inte det enklaste att bara någon timme senare gå in och göra en toppinsats mot ett år äldre motstånd.

Men tjejerna överträffar förväntningarna igen. De spelar med en kämparglöd och en inställning som det är svårt att hitta motstycke till. Hjuvik har ett moget passningsspel och visar att de har en snabbhet som vi stundtals har väldigt svårt att hantera. Men vi rullar också boll bra och när vi väl får lägen (ofta i djupled och på yta) så visar vi en grym effektivitet. Vi tar ledningen med 3-0 innan det kommer en reducering sekunderna innan domaren ska blåsa av. Tyvärr är det kanske enda gången i halvleken där vi slappnar av lite för mycket och petar efter bollen istället för att använda kropp.

Många tjejer är trötta, med all rätt. Stella har fått en boll i huvudet och ligger däckad. Resten krigar på och i halvlek snackar vi om att bara fortsätta spela för varandra och som ett lag. Andra halvlek börjar därför i samma anda som första. Vi tuggar på i vårt anfallsspel, använder hela plan från syd till norr och öst till väst. 11-tjejaspelet sitter där som en fastbränd ansikts-peeling på en Östermalmstant. Efter att ha petat in ett par bollar till så är resten av matchen mest en transportsträcka. Tami får göra en kanonräddning på ett skott som är på väg upp i krysset, och Hjuvik har som sagt ett par riktigt snabba kontringsspelare som rinner igenom på kanten några gånger. Ett betydligt roligare och tuffare motstånd att möta än det vi är vana vid i Sanktan-serien!

Efter matchen, som slutar 6-2 i vår favör, så kör vi en straffläggning, som våra tjejer saknade all tillstymmelse till motivation för. Men straffar blir det och jag får ändå säga att det är den mest avslappnade straffläggningen jag sett någonsin. Tjejerna jublar oavsett om det blir mål eller inte och jag har fortfarande inte hört någon som med säkerhet vet hur det gick...