Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Hönö IS Hönö/Björkö Dam A-lag

Följ

Hönö/Björkö Dam A-lag

Följ oss för uppdateringar
Följ
Hönö IS
Fotboll
Hönö/Björkö Dam A-lag
Tabell
Lag M V O F P
1 Hönö/Björkö 6 6 0 0 18
2 Hisingsbacka FC 1 0 0 1 0
3 Torslanda IK 1 0 0 1 0
4 Lundby IF 06 1 0 0 1 0
5 Qvidings FIF Vinröd 1 0 0 1 0
6 Älvängens IK 1 0 0 1 0
7 Utbynäs 1 0 0 1 0

Match

Hönö/Björkö

7 - 4
Björkövallen
9 juni 2012
11:00

Lundby IF 06

Referat

Referat: Hönö/Björkö - Lundby IF 06

Le Grande Finale 22:46 10 jun | Skrivet av: HONOBJORKOF99 Hönö/Björkö - Lundby IF 06 7-4

Ett intensivt regnande hade så när svept bort vår premiär för säsongen på Björkövallen och på samma gång slutklämmen på vårserien. Lagom till lördagsmorgonen så sken dock solen igen, och flytten till oklar gräsplan blev som tur var inte av.

Som vi berättat tidigare var seriesegern redan säkrad sedan förra matchen mot Torslanda, men tjejerna var ändå taggade att behålla vinstraden intakt och givetvis visa hemmapubliken vilket spel som sitter inpräglade i huvud och ben på dem.

Matchen började, som så många gånger förr, trevande för vår del. Om vi tränare hade fått en guldpeng för varje match där tjejerna startar i slow motion för att sedan stegra tempot efter första kvarten, så hade vi kunnat konkurrera med Pippis kappsäck nu. Visst är det positivt att vi avslutar matcherna starkt, men det gör inget om vi tar i lite, lite mer från början också.

Spelet blir i första delen av matchen lite väl centrerat i banan, med en krydda av några Emma-ruscher på högerkanten. De leder dock tyvärr inte till några direkta farligheter, främst för att Emma är alldeles för ensam i anfallsförsöket med för lite understöd på annat än längre avstånd. Vänsterkanten är dock näst intill outnyttjad, och våra vänsterspringare är med rätta lite lätt frustrerade eftersom de springer och ropar, men bollarna aldrig kommer.

Innan matchen hade vi varnat för två saker:
1) En ”supertank” i Lundbys anfall som inte viker för något och som man får hålla tät markering på
2) Långskott från Lundbys centrala mittfält, som också styr det mesta av spelet

Nummer 1 tar tjejerna (i framförallt backlinjen) hand om alldeles förträffligt. Nummer 2 däremot verkar vi ha glömt bort några minuter in i matchen när nämnda mittfältstjej får stå helt lugnt, ta emot en korthörna och prickskjuta in den i bortre gaveln. Bättre press där och det hade aldrig blivit någon chans över huvud taget.

Något senare vänder dock matchen, när ”Bryngel” tar hand om en frispark på mittplan, ställer upp sig likt Ronaldo och dönar in den i krysset. En klar kandidat till ”Årets Mål” från dryga 30 meter. Efter det så börjar spelet stämma allt mer. Passningstempot dras upp en smula och vi träffar något oftare en vit spelare istället för grön. Två snabba mål senare så har vi ryckt till en ledning med 3-1.

Sedan kommer jag faktiskt inte ihåg hur målen trillar in. Kommer dock ihåg en fin sekvens i andra halvlek, när Emma precis utanför straffområdet vickar bollen lite lätt åt höger innan hon tar till storsläggan och sätter den snyggt i burgaveln. Under samma halvlek hinner Lundby med en repris på den hörna där de gjorde ettan. Vi är lite mer med denna gång, men ändå något för sena.

Totalt sett så är det inte många chanser där Lundby kommer till lägen som de spelar sig fram till, utan det är mest fasta situationer och långskott. Ändå är Lundby ett riktigt bra och spelande lag, så de skall ha all ”cred” och heder för sin insats. Samtidigt vill jag passa på att hylla vårt försvarsspel igen. Det är som sagt inte många situationer vi släpper till i rena spelsekvenser från motståndarlaget. Snabbt, stabilt och jätte-jätte-bra…

Slutresultatet skrivs till 7-4, efter att Lundby hämtat upp underläge 5-2 till 5-4, men där vi så fort det börja osa lite mjau rycker igen och gör 2 snabba för att döda matchen. Fortfarande obesegrade utomhus, vilket är fantastiskt imponerande.

Nu laddar vi resten av veckan för Panaxia Cup. Två 11-mannamatcher mot tufft motstånd väntar för att få upp ett högre matchtempo. Eftersom reffet denna dag skrevs ”dagen efter” så har de flesta tjejer nu också fått bevittna en lite småseg tillställning på Valhalla mellan KGFC och Tyresö, antingen på läktaren eller genom att som bollkulla slå en passning till Marta eller någon annan av världsspelarna på plan. Om någon vecka är det dags för tjejerna, att som enda representanter från Göteborgs-området, ta revansch på 08:orna på deras hemmaplan, efter KGFC:s 0-1-förlust idag.

Vi tar med oss den positiva känsla som jag tycker finns i truppen, efter gemenskapssnack i fredags och de senaste matcherna där vi, trots att spelet inte riktigt vill infinna sig, ändå tar tag i det och vänder svåra lägen gång på gång. Till helgen kommer nog den tuffaste utmaningen för tjejerna hittills, men vi skall försöka få dem att se det som något inspirerande och inte något som skapar nervositet. Vi är i Panaxia för att vi är riktigt bra – det är bara att njuta av det!
Spelarstatistik
Utespelare
Namn M G A GK RK P
Tilda Andreasson 1 2 1 0 0 5
Elin Johansson 1 1 1 0 0 3
Julia Andborn 1 1 1 0 0 3
Edwin Rothman 1 1 0 0 0 2
Emma Lysell 1 1 0 0 0 2
Victoria Olsson 1 0 1 0 0 0
Alexandra Hultsbo 1 0 0 0 0 0
Claes Sandros 1 0 0 0 0 0
Ebba Sandros 1 0 0 0 0 0
Janne Andreasson 1 0 0 0 0 0
Johanna Tisell 1 0 0 0 0 0
Julia "Julle" Alsvik 1 0 0 0 0 0
Richard Andborn 1 0 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist GK Gula kort RK Röda kort P Poäng