Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Hönö IS Hönö/Björkö Dam A-lag

Följ

Hönö/Björkö Dam A-lag

Följ oss för uppdateringar
Följ
Hönö IS
Fotboll
Hönö/Björkö Dam A-lag
Tabell
Lag M V O F P
1 Hönö/Björkö 8 7 1 0 22
2 Tölö IF 1 0 1 0 1
3 Landvetter IF 1 0 0 1 0
4 Holmalunds IF 1 0 0 1 0
5 Älvängens IK 1 0 0 1 0
6 Qviding FIF 1 0 0 1 0
7 Öckerö IF 1 0 0 1 0
8 Hovås/Billdal IF 1 0 0 1 0
9 BK Häcken 1 0 0 1 0

Match

Hönö/Björkö

8 - 3
Prästängen/Hjällvi 9-manna KG
28 april 2012
14:00

Holmalunds IF

Referat

Referat: Hönö/Björkö - Holmalunds IF

Sista träningsmatchen på 9-mannaplan för denna vår. Nu väntar seriematcher och förhoppningsvis en och annan 11-mannaträningsmatch inför sommarens cupspel. Genomtrevliga och imponerande engagerade Holmalunds röda amazoner stod för dagens motstånd.

Uppvärmningen börjar sitta där nu så den sköter tjejerna med den äran alldeles på egen hand. Från avspark så får vi se det spel som vi vant oss vid nu i de senaste matcherna. Våg på våg slår mot Holmens mål som jag kan tänka mig att en viss Gudrun gjorde mot Hjällvis strand bara några hundra meter bort. Vi tappar bort ett par frilägen och givna mål, innan Elinjo sätter den görsnyggt i en djupledslöpning med en stensäker lobb över en framrusande målvakt.

Efter det förlösande målet så kommer spelet igång alltmer. Så småningom sitter både tvåan och trean efter snyggt samspel ända från backlinje och framåt. Vi spelar oss hela vägen fram till varje läge och det är inte många bollar som slungas iväg bara på chans. I mitten på första halvlek tappar vi dock i markeringen på en framrusande Holmen-tjej som får skottläge. Nadja gör en snygg paradräddning på det tunga skottet, men på returen är vi inte riktigt med i backlinjen och nästa framrusande Holmen-tjej får raka in den i mål.

Innan domaren blåser för halvlek så har vi dock lyckats peta in två mål till på vårt spelövertag. I halvlek pratar vi om att vara mer noggranna i avsluten. Vi har åtminstone en 5-6 solklara målchanser till som vi slår mitt på målvakten när vi kommer i friläge. När vi spelar tävlingsmatcher framöver så måste skärpan upp ytterligare ett snäpp, annars "straffar" motståndarna oss för det. Spelet är dock inte så mycket att säga om. Vi kan bara släppa bollen lite tidigare i vissa lägen och transportera boll lite mindre.

Andra halvlek sätter fart med en stor optimism bland tjejerna. Innan match har vi pratat om glädje på plan. Trots att vi vann med 11 måls marginal förra gången var det lite gnäll bland tjejerna i vissa situationer där vi gör individuella misstag. Vid snacket innan match idag så var tjejerna överens med oss att vi skall ge konstruktiv kritik och att orden "nej" och "inte" är förbjudna på plan. Det såg på det hela taget mycket bättre ut idag. Glädjen och peppningen var tydlig bland tjejerna och det är ju det som fotboll skall handla om först och främst!

Spelet i andra då? Njaeee. Det blir lite för mycket solokörningar. Vi tappar passningsspelet och är inte lika aggressiva mot Holmenspelarna när vi tappar boll. I vissa lägen ligger vi lite för högt med backlinjen och tappar lite lätta kontringar. Men det är ju precis detta som är meningen med träningsmatcher - att vi skall hitta det som vi kan bli bättre på. Stort cred skall också ges till Holmen-tjejerna som bjöd på bra motstånd och aldrig gav upp matchen trots att man hamnade under med några mål. När våra tjejer gav dem lite ytor så syntes det att även de har ett stort spel i sig.

På en kontring sätter de en reducering och lite senare trippas en av deras spelare i vårt straffområde gemensamt av Torger och Ebba, men det är Torger som får det gula kortet och årets första 5-minutersutvisning (fanfar på det... Ta-da-da-da!). Efterföljande straffen är Nadja på, men den trillar lite retfullt in.

Reducering 5-3 och vi fortsätter att gå lite för mycket solo och ta svåra beslut istället för att spela enkelt. Under andra halvlek tappar vi också 3 spelare som måste vidare på nya äventyr, och till slut står vi med endast 2 avbytare kvar. Det löser sig dock galant, eftersom tjejerna har Gebrselassie-kondition hela bunten, och i slutet mot matchen gör vi ett ryck där Tilda först sätter 6-3 på ett kanonskott, som tyvärr skadar Holmens målvakt. 7-3 och 8-3 kommer sedan på snygga kombinationer, varav den ena förmodligen var en offside-situation, men å andra sidan var det väldigt mycket offside-avblåsningar i resten av matchen, som var lite halvtveksamma.

Men det glömmer vi nu och blickar framåt mot nästa vecka, som bl.a. bjuder på årets första seriematch på hemmaplan, mot Utbynäs på tisdag (Sköna Majs första dag). Träning skall vi också hinna avverka imorgon, söndag. Snart är sommaren här tjejer. Mycket roligt väntar! Och vi är väl förberedda känns det som!
Spelarstatistik
Utespelare
Namn M G A GK RK P
Tilda Andreasson 1 3 2 0 0 8
Johanna Tisell 1 2 0 0 0 4
Alexandra Hultsbo 1 1 0 0 0 2
Elin Johansson 1 1 0 0 0 2
Elin Torgersson 1 1 0 0 0 2
Ebba Sandros 1 0 0 0 0 0
Ida Olsson 1 0 0 0 0 0
Julia Andborn 1 0 0 0 0 0
Stella Alexandersson 1 0 0 0 0 0
Victoria Olsson 1 0 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist GK Gula kort RK Röda kort P Poäng