Seger i debyt

Jag ber om ursäkt för denna sena rapport men pga lite andra aktiviteter i helgen har jag inte hunnit men här kommer det.

I torsdags spelade i ett derby mot IFK Knislinge.
Vädret var fint och ganska bra med folk.

Matchen hinner bara bli ungefär halvminuten gången innan Oscar Schuller fått in bollen efter att Jonte jagat ifatt bollen och lägger den snett in till Oscar som enkelt lägger in 1-0.

Det var en bra start tyckte vi men återigen i den 4:e minuten är Schuller framme efter att fått ett inspel av Oskar Nilsson och tryckt in sin egna retur till 2-0.
Man kan inget annat säga än att vi öppnar väldigt starkt mot ett aningen blekt Knislinge.
Men efter 2-0 målet börjar vi spela lite över vår förmåga och ja det känns inte som vi har samma fart längre.
Vi har även börjat tappa rörelsen i vårt anfall.
Vi har spelet mycket uppe på offensiv planhalva och i den 21:a minuten gör Jonte återigen ett inspel som vår assisterande tränare David Mårtensson är framme på och får in kvällens tredje mål till vår favör.

Vi kan konstatera att vi håller ett mycket högre tempo än Knislinge trots att Knislinges Anton Nilsson tar snabba löpningar på vår planhalva så håller vi emot där bak.

I den 32:a minuten drar vi igång en snabb frispark som Albin tar och och lägger in mot Knislinges mål (inlägg?) men som smiter in i mål och resultatet är nu 4-0 till oss.

Vi fullkommligt pressar och springer sönder Knislinge under första halvlek och Oskar Nilsson ligger bakom många magnifika krossbollar.
Men 4-0 resultatet står sig första halvlek ut trotts att vi mot slutet tappar lite fokus.

Vi öppnar inte andra halvlek med samma fart som vi gjorde i första och ser stundtals ut som att vi redan har tagit ut segern.
Det syns nu på Knislinge spelarna att de är hungrigare än oss just nu och vi har svårt att få upp bollen från egna planhalvam just nu.
Spelet jämnar dock ut sig och det mesta av spelet sker i mitten.
Sen börjar vi får alldeles för långt avstånd mellan våra spelare och hittar inte rätt med bollarna.
Knislinge försöker hela tiden spela genom Anton som river sig fram med fart gång på gång.
Men vi håller ut andra halvleken och känns mest som att vi försöker spela av den och matchen slutar 4-0 till oss.

Något jag vill att vi tänker på i lägen där vi har sådana här ledningar är att vi inte sluatr spela utan vi ska ge fullt ut under matchens 90 minuter.
Första halvleken gör vi det bra och det ska vi ta med oss till nästa match.