10 oktober 2021
19:00

HC Örnen

Referat: Kristinehamns Hockeyteam - HC Örnen

Det blev seger i den sista träningsmatchen inför seriestarten. HC Örnen kunde till slut stå som segrare med 4-5 borta mot Kristinehamns HT under söndagskvällen!

Till denna match märktes det att HC Örnen var mer förberedda än till matchen borta mot Motala och man började matchen på ett bra sätt då spelet från egen zon var mycket stabilare än sist. Detta i kombination med att Kristinehamn inte lyckades att skapa några farligare lägen gjorde så att HC Örnen kontrollerade matchen på ett bra sätt. Stundtals kunde Kristinehamn skapa ett visst tryck i HC Örnens försvarszon under de två första perioderna men som tidigare nämnt var det inte jättefarliga lägen förutom en sakta glidande puck i stolpen i den andra perioden. Efter två perioder hade HC Örnen en 0-2 ledning inför den tredje perioden och som till synes var hyfsad stabil sett till hur spelet sett ut från lagen.

Den tredje perioden inleddes dock med att det gjordes mål åt båda håll och under de fyra första minuterna gjordes totalt fyra mål fördelade på båda lagen. Perioden präglades av ett hackigt spel fram och tillbaka men HC Örnen kunde trots detta stå som segrare när slutsignalen gick. Det finns mycket gott att ta med sig från denna match framöver under kommande träningar samt till seriepremiären som spelas den 22/10 hemma mot Charlottenbergs HC.

Tränare Patrick Carlsson om segermatchen mot Kristinehamn.
- Skönt att få vända hem från Kristinehamn med en vinst i sista träningsmatchen innan serien drar igång. Jag tycker att vi visar prov på att när vi sätter kvaliteten i de två första passningarna och spelar enkelt och rakt genom mittzon så är vi ett riktigt bra hockeylag. Vi tar med oss det och även nyttigt att få känna på lite spel 5 mot 6 i slutskedet av matchen. Nu blir det två träningsveckor där vi ska slipa lite på spelet och få upp den rätta intensiteten i vårt spel till premiären mot Charlottenberg dem 22/10.

Mer nyheter kommer att dyka upp under kommande veckor, så håll utkik på våra sociala medier!