2 februari 2019
13:00

Charlottenbergs HC

Referat: HC Örnen - Charlottenbergs HC

Det blev seger för HC Örnen i lördagsmatchen mot Charlottenbergs HC. Segersiffrorna skrevs till 7-4 efter en ganska medioker tillställning som räddades av att HC Örnen ryckte upp sitt spel i den tredje perioden.

De första två perioderna i denna match går inte till historien som de mest välspelade i HockeyTrean. HC Örnen kan, trots lite halvknackigt spel, i den första perioden göra tre mål efter bland annat två mål i powerplay. En spelform som HC Örnen till slut blev bäst i mixserien med. Målen i den första perioden görs av Jonathan Pettersson, Rickard Smångs och Oscar Palmelius.

I den andra perioden släpper HC Örnen in Charlottenberg i matchen då man stundtals glömmer bort att spela försvarsspel. Spelarna i Charlottenberg får mängder av öppna chanser mot Örnens målvakt Viktor Hemlin Gravander. Trots detta gör Charlottenberg endast två mål i mittenakten, detta efter att Hemlin Gravander gör flera bra räddningar och således är ställning 3-3 inför den tredje perioden.

HC Örnen höjer sitt spel i den tredje och spelar så som man borde ha spelat hela matchen, enkelt ur zon, snabba passningar, press på motståndarna och vinna i stort sett alla närkamper. Detta medför att man ganska enkelt kan avfärda motståndarna från Charlottenberg genom att gå ifrån till en 7-4 ledning vilket också blir slutresultatet.