10 november 2023
19:00

HC Örnen

Referat: Nora HC - HC Örnen

Det blev tyvärr förlust i den senaste matchen mot Nora HC där slutresultatet skrev till 4-3 i hemmalagets favör.

Under fredagskvällen spelades match i Nora när HC Örnen var på besök i NEH Hallen. Matcherna borta mot Nora har under de senaste säsongerna ofta varit svårspelade matcher och kvällens match var inget undantag. Trots att HC Örnen till stor del hade ett högt puckinnehav matchen igenom samt flertalet skott- och målchanser ville inte pucken leta sig bakom en bra spelande Joep Wood i Nora-kassen på dessa lägen.

I mitten av den andra perioden stod det 3-0 till Nora och det var en hög uppförsbacke HC Örnen hade framför sig resterande del av matchen. Innan den andra perioden är slut får HC Örnen in en reduceringspuck när Ossian Carlsson-Moberg sätter 3-1 och hoppet lever för HC Örnen. HC Örnen kan fortsätta sitt tryck i den tredje perioden och får också tidigt utdelning när Erik Planeby gör sitt första mål i Örnen-tröjan och ställningen är således 3-2. Efter halva tredje perioden lyckas HC Örnen kvittera Noras ledning till 3-3 genom Hampus Lindén och känslan inför de sista 10 minuterna är goda. Tyvärr för HC Örnens del drar man på sig en hel del utvisningar, vilket också påverkar spelet och tempot dras ner en aning. Med endast tre minuter kvar av matchen slänger Nora en puck mot mål och Axel Hallor är påpassligt framme och styr in, vad som visar sig vara segermålet, pucken bakom en chanslös Joakim Gustafsson i Örnen-målet.

HC Örnen åker alltså på sin andra förlust för säsongen i en match där man gott och väl hade tillräckligt med lägen för att ta hem samtliga tre poäng. Tyvärr var inte effektiviteten där samt att man drar på sig för mycket utvisningar för att ge sig bättre möjlighet att vinna.

Nya tag till imorgon då Fellingsbro väntar på bortaplan.