18 oktober 2023
19:00

IF Haga

Referat: Jönköpings BK - IF Haga

Herrlaget stod för en stabil insats i onsdagens final i Toyota Cup mot Jönköpings BK på Stadsparksvallen. Haga rivstartade matchen och tog tag i taktpinnen från avspark och tog ledningen i den nionde minuten genom ett fint distansskott från Lukas Israelsson som därmed även spräckte sin med målnolla för säsongen. JBK jämnade därefter ut spelet och kom till ett flertal vassa chanser som dock räddades av Sebastian eller någon av utespelarna när Sebastian blivit överspelad. På tilläggstid i första halvlek tilldöms Haga en straff som Leo säkert placerar i mål. Andra halvlek präglas av att JBK har mer boll och ett Haga som mer ligger på kontring, en av omställningarna resulterar i att Yves säkert placerar in 3-0. Efter detta trillar 4-0 av Carlos och även 5-0 av Toni in under matchens sista 10 minuter. En helgjuten insats av Haga resulterarar i att man 16 år efter den senaste triumfen i "Smålands-cupen" åter står som segrare!