Waiting

DELA SIDAN

Referat: Gimo IF FK - Norrskedika IF

Deeeeeeeerbyyyyy dags i Gimo. Ett möte som inte hade ägt rum på 23 år skulle spelas och det var Norrskedika som kom och hälsade på oss för att försöka slå hål på vår segersvit på hemmaplan. Senaste matchen oss emellan blev det 3-3 efter att vi hade klappat igenom fullständigt och rätt och slätt bjudit Norrskedika på alla sina 3 mål.
Norrskedika som under säsongen präglats med väldigt tunn trupp och sedan dessutom en massa avstängningar som inte har gjort det lätt för våra kära motståndare.
Denna matchen skulle bara vinnas, för vår del den viktigaste matchen på hela säsongen då vi vill visa att vi fortsatt är bäst i kommunen.

Matchen började som de flesta andra matcher då vi hade i princip all boll. Norrskedika försökte med sina 3 mittfältare låsa mitten och tvinga oss ut på kanten, men det gick väl till 50% ungefär. Det skulle heller inte dröja länge innan vi gjorde 1-0 då genom Matte på ett fint inlägg från Adam N. Riktigt skönt att spräcka nollan så tidigt. Självförtroende och ett fortsatt chansskapande gjorde att vi hann med en nick i ribban innan Mattias slog in 2-0 efter inlägg av Niclas.
Resterande delen av halvleken var inget skönspel och vi hade svårt att få rull på bollen ordentligt och Norrskedika hade oftast ganska svårt att ens få tag på bollen.

I halvtidsvilan pratades det om att inte slappna av och bjuda in våra gäster som vi gjorda i bortamatchen mot dem då vi där också hade en 2 måls ledning. Vi visade direkt vad vi ville och gjorde relativt snabbt 3-0 också det genom hattrick Mattias.
Strax därefter lyckades en av Norrskedikas spelare dra på sig sitt andra gula kort och fick ett rött kort och det kändes som att luften gick ur våra gäster vid det laget. Efter det röda kortet så blev det någon form av anfallsspel i handboll då vi ofta kom i situationer där vi rullade runt bollen utanför deras straffområde.
Vi saknade dock den där lilla skärpan i de avgörande lägena. Med kvarten kvar så blir Trey fälld utanför straffområdet och Tommy gör då 4-0 på en enligt publiken mycket fin frispark.
En av de sista sakerna som sker i matchen är att vi gör 5-0 också det genom Mattias som då gick upp i ensam skytteliga ledning i serien.

Fy vad skönt säger jag som kapten denna gången. Derby är alltid ett derby och det är skönt att vi kan få den här matchen avklarad med ett stabilt resultat som visar att vi verkligen är det laget som är bäst i kommunen. Jag hoppas ändå att Norrskedika får lite stolpe in i nästkommande matcher så att de kan klara sig kvar i 5:an.
Dags att ladda om inför Månkarbo borta redan på lördag som inte alls går att räkna in på förhand, men visst känns det som att vi är favoriter på förhand!


Tränare Tobbe Eriksson efter matchen,
Hur upplever du denna match?
Jag trodde på förhand att Norrskedika i alla fall skulle bjuda upp till match, men så blev det inte. Vi ägde matchen från första början och är förövrigt nöjd med det mesta i matchen förr utom att vi borde gjort dubbla målskörden.

Vem/Vilka var bäst på plan?
Självklart måste Mattias nämnas då man inte göra 4st mål varje dag i olika former. Annars vill jag lyfta fram vår ålderman i laget Johan som återigen gör en jättebra match.


Resultat: 5-0 (2-0)

Tränare: Tobias Ericsson
Assisterande tränare: Lars Johansson
Lagledare: Mårten Karlsson, Bengt Lövström
Materialare: Michael Karlsson, Pekka Lahti

Lagkapten: Tommy Löfberg

Startelva
Målvakt: Joel Stark
Mittbackar: Aubrey Perry, Johan Gustafsson
Ytterbackar: Adam Nilsson, Mohammed Sheikh
Innermittfältare: Tommy Löfberg, Charles Renken
Yttermittfältare: Linus Lövström, Niklas Andersson
Anfallare: Mattias Karlsson, Andreas De Jounge

Bänk
Stefan Karusseit
Patrik Lahti
Isak Carlenius
Kamil Sheikh

Målskyttar
Mattias Karlsson (Assist Adam Nilsson)
Mattias Karlsson (Assist Niklas Andersson)
Mattias Karlsson (Assist Andreas De Jounge)
Tommy Löfberg (Frispark)


Skytteliga (Poängliga)

Tommy Löfberg (16 mål + 13 ass) 29P
Mattias Karlsson (17 mål + 1 ass) 18P
Andreas De Joung (4 mål + 3 ass) 7P
Johan Gustafsson (2 mål + 3 ass) 5P
Niklas Andersson (0 mål + 4 ass) 4P
Charles Renken (1 mål + 2 ass) 3P
Oliver Jansson (1 mål + 2 ass) 3P
Aubrey Perry (2 mål + 1 ass) 3P
Linus Lövström (1 mål + 1 ass) 2P
Mohammed Sheikh (0 mål + 2 ass) 2P
Erik Widerberg (2 mål + 0 ass) 2P
Adam Nilsson (0 mål + 2 ass) 2P
Kamil Sheikh (0 mål + 1 ass) 1P

Publicerad 11:16 23 aug 2013
Nyheten visad 330 gånger
Waiting
Du måste logga in för att skriva en kommentar!

SENASTE MATCHEN

16:00 28 sep
Bälinge IF
0-0
Gimo IF FK
0-0

SENASTE BILDER OCH VIDEO

Ingen video
Ingen video uppladdad
Logga in och ladda upp ert första klipp