Allhallen, Holmsjö
18 januari 2019
19:30

Referat: Sillhövda AIK - Gantesbo IBK

Efter förra veckans vinst mot Sandbäckshult styrde vi kosan mot Holmsjö och säsongens jumbo, Sillhövda. I förra mötet med Sillhövda vann vi med endast ett mål (7-6), vilken var Sillhövdas resultatmässigt jämnaste match, då de inför matchen hade 10 av 10 förluster. Några återbud inför matchen men ändå 12 utespelare tillgängliga.

Matchen får ingen vidare öppning med ett baklängesmål redan efter 21 sekunder. Jansson fick sin klubba lyft längst kanten och Sillhövdaspelaren löpte in och lade den över benet på Boman. Domaren missade klubblyftningen och godkände målet. Kanske den starten som ändå behövdes för att tagga Gantesbo. Sillhövdas ledning blev inte långvarig. Dagen till ära var Nygge tillbaka i truppen. Efter 2,5 minut presenterade han sig genom att lägga en lyftning mot mål som keepern helt missade och bollen tog en båge förbi alla och föll ner i nättaket till kvitteringen 1-1. 5 minuter senare kommer en liknande chans i samma position för Nygge. Denna gången skottar han lågt och Hult kan framför mål styra in den. Flertalet chanser radas upp av Gantesbo och matchen ägdes till större delen av oss. Nästa mål dröjde till 18e minuten då Sillhövdas back slarvar vid en Gantesborensning. Istället nyper Hugo åt sig bollen och avlossar direkt i krysset. Perioden ser ut att gå emot sitt slut, men Sillhövda lyckas på ett frislag från halva planen skapa en retur som slogs in till 3-2 med mindre än minuten kvar. Periodpaus med endast ett måls skillnad var onödigt tight.

Andra periodens första halva tar Gantesbo tag i spelet. Efter 2 minuter spelade Ola in bollen i slottet. Oliver missade men Isak kom bakom och kunde göra 4-2. Några minuter senare fick Gantesbo frislag nära mittplan. Arvid skottade mot mål men träffade Hult i magtrakten som tog ned bollen och stötte in 5-2. När klockan precis passerat 11 minuter skötpassade Jon mot mål och Ola styrde vackert in 6-2. Spelet såg stabilt ut och Gantesbo trummade på. Då tog Sillhövda TO och lyfte sedan spelet medans Gantesbo blev passiva i närkamperna. När de sedan fick ett mål med sig sprang de ännu mera. I sista periodminuten lyckades de även få in 6-4 och det var match igen inför sista perioden.

Precis som i period 2 var Gantesbo först med att göra mål. I 4e minuten hittade Ola in till Jon som lade över bollen på backhand och mer eller mindre chippade bollen i mål. Några minuter senare var det ombytta roller när Jon passade in till Ola som gjorde 8-4. Snabb replik av Sillhövda innebar 8-5 och matchen stod och vägde vart den skulle. När drygt 5 minuter återstod, och en på varje lag satt utvisade, slog Oliver en öppnade pass till Jansson som drog den vackert i nättaket. Sillhövda hade inte gett upp och lyckades få in 2 reduceringar med mer än en minut kvar. Men Gantesbo höll undan och spelade smart den sista minuten och bjöd inte Sillhövda på några lägen.

Vinst med 9-7 var i underkant av vad det bör varit. Hade vi varit vassare i första halvan av matchen hade vi dödat matchen redan då. Sillhövda kämpar på bra och visst lider man lite med dem att ha 11 förluster. Men det är inte vårt problem. Vi gjorde vad vi förväntades att göra, nämnligen att vinna. Nu har vi slagit Sandbäckshult och Sillhövda i bägge mötena. Det är också de enda matcherna vi har vinnit denna säsongen. Det ger oss 6 matcher till att knipa fler poäng. Nästa vecka är det spelfritt så nästa match är inte förrän söndagen den 3 feb borta mot Mörbylånga.

Sillhövda - Gantesbo 7 - 9 (2-3, 2-3, 3-3)
Mål: Hult 2, Ola 2, Nygge, Hugo, Isak, Jon, Jansson
Assist: Ola 2, Jon 2, Aron, Nygge, Arvid, Oliver