19:00

Mörbylånga GOIF

Referat: Gantesbo IBK - Mörbylånga GOIF

Två vinster har inlett säsongen, och den 3e raka var i sikte. Mörbylånga gästade Emmaboda sporthall denna onsdag och bjöd upp till match.

Matchen började böljande och det skapades halvchanser åt bägge hållen men ett ganska låst spel där inget av lagen ville göra misstag. Det dröjde ända till 12e spelminuten innan första målet kom. Hult nallade in en retur efter Måns hade stött bollen på mål. Spelet förändrades inte nämnvärt av detta. Men 4 minuter senare lyckades Mörbylånga kvittera till 1-1 efter att vi inte riktigt hållt positionerna vid ett frislag i eget hörn. 1-1 blev också periodsiffrorna och matchen såg ut att bli en målsnål historia.

Andra perioden såg till en början likadan ut. Men sen började Mörbylånga lassa mot mål och täcka Bosse i kassen. 1-2, 1-3, 1-4, 1-5, 1-6.. Vad hände? Detta när uret inte ens slagit 15 min i andra akten. Gantesbo gick inte ner sig utan trummade på. Med 5 sekunder kvar av perioden slarvade Mörbylångas back och Ola fick friläge. Inget slarv där och en lobb i krysset till 2-6. Man kunde ju tro att detta skulle vara det sista som hände i perioden, men icke. När klockan visade 20.00 lyckas Mörbylånga skjuta stolpe-stolpe-in och resultatet i paus blev 2-7.

Målvaktsbyte inför 3e och KP fick chansen första gången denna säsong. Och han fick det hett om öronen direkt när det redan efter 2.22 utdelades en straff till Mörbylånga. Kallt agerat av KP och straffskytten la bollen utanför. Knappa minuten senare fick Gantesbo en gratis bjudning in i matchen igen efter att en Mörbylångaspelare kört upp klubban i ansiktet på Jon framför kassen vilket resulterade i en 5a för farligt spel. PPet började knackigt i slow-motion style, men sedan blixrade det till halvvägs in när Jon slog en underbar genomskärare till Ola som klippte till direkt. 19 sekunder senare var det dags igen. Snabb fart på bollen och Flå lassade på mål. Där stod Oliver och matade in returen och ställningen var lite bättre, 4-7. När sedan Jansson i 14e minuten drog in den lågt från backplats i bortre stolproten innebar det 5-7. Janssons första A-lagsmål - Grattis. 38 sekunder senare gjordes även 6-7 genom dagens födelsedagsbarn, tillika hattrick skytt, Ola. Plötsligt hade Gantesbo kontakten igen. Mörbylånga lyckas då, men 5 min kvar, utöka ledningen till 6-8 utifrån igenting. En lucka stor som en boll fanns mellan stolpen och KP, denna lyckades Mörbylångaspelaren hitta på en retur i blindo. Men Gantesbo reducerade snabbt igen genom Oliver och gatan låg öppen för en kvittering. Men närmre än så kom inte Gantesbo ikväll. Mörbylånga dödade tid genom att maska vid sargen á la italiensk fotboll och ställningen stod sig matchen ut.

Dryg förlust såhär direkt efter. Mörbylånga fick in lite väl enkla bollar där i andra perioden, men hade också medvind i seglen vilket gör spelet enklare. Det ska inte glömmas att Bosse i kassen gjorde några bra kvalificerade räddningar i perioden också som slutade med skottstatistiken 6-18. I sista perioden vändes detta till Gantesbos medvind som där vann skottstatistiken med 18-4. En svängig match helt enkelt. Nya tag till nästa match som spelas nästa söndag (18e) i Torsås.

Gantesbo - Mörbylånga 7 - 8 (1-1, 1-6, 5-1)
Mål: Ola 3, Oliver 2, Hult, Jansson
Assist: Jon 2, Måns, Flå, Oliver, Ola