18 mars 2017
11:00

Gantesbo IBK (02/03)

Referat: Örlogsstaden IBK - Gantesbo IBK (02/03)

I den sista seriematchen för säsongen så kan vi bortaslå Örlogsstadens IBK med 7-6. Det känns att det är lite avslaget. Inget av lagen kan förbättra/försämra sina tabellplaceringar.

Hemmalaget försvarar med alla fem spelare vid halva planen. Eftersom vi får mycket tid så försöker vi träna på vårt pointuppspel. Tanken finns där men allt som oftast så har vi för lågt bolltempo.

När klockan står på 05:50 så tar vi lednigen genom Sjölund som i höga slottet prickskjuter bollen i målvaktens högra kryss assisterad av Adam. Efter 10.31 så gör vi även 2-0 när Linuz kan slå in en retur. Femtio sekunder senare så kan ÖIBK reducera genom ett märkligt mål. Deras back lägger en lyra på dryga 20 meter som letar sig in bakom en förvånad Oskar. Efter 13:06 så bjuder hemmalaget tillbaka när Niklas gör en repris. Innan perioden är slut så gör Niklas 4-1 efter att slagit in en retur på sitt egna skott.

Känns givetvis skönt att gå till pausvila med en tremålsledning. Kaptenens ord inför andra "nu får vi inte slappna av". Tyvärr så gör vi det. Vi blir "långa" och vi tillåter ÖIBK att komma i farliga spelvändningar. På bara fem minuter så är det kvitterat. Vi tar en timeout för att få ordning på grejorna. Efter 08:27 så kan vi återigen ta ledningen när Filip får tid i höga slottet och mycket snyggt sätter bollen i mål. Som sagt det är en svängig match och efter 10:42 så är det kvitterat igen. När det återstår 36 sekunder så står Linuz sin vana trogen på rätt plats och vi är återigen i ledning.

Inför tredje så gör vi lite ändringar i laget. Vi betonar vikten av att spela enkelt och undvika misstag. Det är ju våra motståndare som måste göra mål. Vi håller ledningen till 07:01 när vi får ett mål i baken. Trots målet så tycker jag att vi har tagit över matchen och ligger närmast ett segermål. Efter 11:45 så får vi ett inslag/frislag i deras högerhörn. Niklas snappar upp att Sjölund är fri på bottre stolpen och han gör inget misstag. Sååå Skönt.

Matchen idag går väl inte till historien som den mest välspelade. Är ändå skönt att vi kan avsluta snyggt. Vi hamnar på en hedrande fjärdeplats. Går vi tillbaka till förra säsongen så har vi tagit stora steg framåt. Vi tog poäng från alla lag förutom Carlscrona. Att dessutom slå Nybro i deras hemmahall är något man kommer att komma ihåg. Ni kan alla slå er för bröstet. Helt enkelt en kanonsäsong.

Nu väntar närmast Fair Play i Jönköping. Gå in med en jäkla inställning så kommer det att gå bra.