20:00

BK Gömmaren

Referat: Fullersta FK - BK Gömmaren

Fullersta FK - BK Gömmaren HT: (1-0), FT: 2-4

Igår kväll spelade vi derby mot BK Gömmaren på Källbrinks IP i vår andra seriematch för säsongen. Vi följde vår matchplan på ett perfekt sätt och till skillnad från vår förra match så var alla spelare ordentligt påkopplade. BK Gömmaren var det bättre laget men vi kämpade som aldrig förr. Inställningen och prestationen var så bra som det blir från oss och förlusten till trots så är jag faktiskt riktigt nöjd med vad alla presterade. BK Gömmaren förde matchen och hade en mängd chanser. Vi låg dock rätt i position och kämpade om varje boll. I mål så debuterade vår gamla målvakt Robin Cederberg efter ett antal års frånvaro och var rena muren. Vi försvarade tätt och gjorde minimalt med misstag. Vi spelade enkelt och efter vår förmåga och stack upp när tillfälle gavs. I den 35:e minuten så kunde vi göra 1-0 på en kontring. Vi slutade inte att kämpa och Teddy Odén kunde slänga sig fram vid kortlinjen och spela in bollen framför mål där Joel Tesfaghirghis kunde stöta in 1-0. När man jobbar hårt och inte ger upp så får man med sig saker och ting. BK Gömmaren verkade chockade över vad som just inträffat. Kanske fanns det med en viss underskattning? BK Gömmarens tränare fick i samband med målet en varning, (något som domaren inte har rapporterat om). Vi fortsatte, med ett enormt tillskott energi, kämpa och kunde gå till halvtidsvilan med en 1-0 ledning. I den andra halvleken fick Teddy Odén ett gult kort för snack. I den 61:a minuten blev Abdullah Abbas fälld på mittplan. Abbas blev tacklad vid höften och roterade runt i luften innan han föll i backen. Ingen signal från domaren som tillät BK Gömmaren att ta bollen och påbörja en kontring. Vi var rejält olyckliga då Henrik Viitala fällde en BKG-spelare i straffområdet och tilldelades ett gult kort i den 61:a minuten. I den 62:a minuten satte BK Gömmaren straffen fram till 1-1. Sex minuter senare så är vi under enorm press i vårt eget straffområde. Bollen dansade på linjen men vi fick i väg bollen. Då blåser domaren mål och 1-2 till BK Gömmaren och hävdar att bollen var inne. Det var svårt att se från vår position men man kan ju ifrågasätta hur domaren kunde se att bollen var inne från sin position då han stod vid straffområdetslinjen med en 7-8 spelare i vägen för sitt synfält. Vår spelare Alex Sjögren var enormt upprörd över domarens beslut och vi som känner Alex vet att han är en ärlig person som, om bollen var inne, hade accepterat situationen. Vi fortsatte att kämpa men BK Gömmaren kunde kontra in 1-3 i den 78:e minuten. Jag tänkte då att nu kollapsar vi. Vi hade 5 spelare som var skadade och så slitna att de knappt kunde gå men trots det så fortsatte vi att kämpa och visa upp en fantastisk vilja. Bara en minut senare i den 79:e minuten så kunde vi göra 2-3 genom Teddy Odén som blev framspelade av Joel Tesfaghirghis. Vi gjorde vårt bästa för att få till en kvittering men till slut kunde BK Gömmaren ta sig förbi på högerkanten och slå in 2-4 i öppet mål i den 89:e minuten.