19 juni 2023
18:30

Alets IK

Referat: Apel99 - Alets IK

Efter en rad hemmamatcher eller bortamatcher mot Halmstadlag var det äntligen (!) dags för en roadtrip. Men istället för Fagervi blev det Hedevi i Ullared på en helt fantastisk fotbollsplan. Våra tjejer har aldrig fått spela på en saftigare och grönare matta. Det hade också kommit en skur i Ullared så det var mjukt och långt ifrån gula Alevallen som dammar när det springs på den. Vi var förberedda på att matchen skulle omvandlas till 9m9 men Apel 99 lyckades mönstra 13 tjejer (lika många som vi åkte iväg med) så det blev 11 mot 11 i alla fall. Nu när vi gått över till denna spelform var det tacksamt och uppskattat att det gick att genomföra (och likaså enligt reglementet).

Vi började matchen ängsligt och slarvigt. Låg passningskvalitet och mycket stress i aktioner. Några halvchanser på sin höjd. Frånsett när vi fick hörnor för då blev det farligt. Och just på en hörna från höger fick Molly in den finfint i boxen och där ordnade My resten. Spelmässigt ingen riktig boost av det målet. Det blev ett mål till dock i den första halvleken och det var bland de snyggaste detta lag gjort. My (som under denna delen av matchen bytt kant med Molly) kunde vika in lite i banan och drog iväg ett långskott som curlade in fint i bortre gaveln. Fotbollsgodis!

Lite förmaningar gavs i paus om att sluta slarva och stressa och se till att slå enkla pass rätt. Likaså att sluta skyffla bollarna högt över mål. Passa bollen i mål istället. Den andra halvleken kom att visa upp mycket bättre spel från vår sida, inte minst genom att vi fick se passningar ut mot hörnflaggorna, en rad starka löpningar, inlägg och en del folk i boxen. Lite kombinationer, skott, inlägg, instick, djupledsbollar och olika sätt att skapa farligheter visades upp. Kul att se att en del ängslan försvann och ersattes med mod. Det gick rätt snabbt ett tag där med mål och målchanser så jag hann inte riktigt med att bokföra alla snygga assist och vilka alla målskyttar blev, hoppas kunna ta hjälp av Min Fotboll där när domaren rapporterat in. Hade tjejerna lyckas hålla skärpan än lite mer hade det kunnat trilla in fler mål. En del stress, en del tokiga beslut där svåra skott togs istället för enkla pass osv. Men några samarbeten var riktigt trevliga att bevittna.

Men mer än gynnsam slutställning kul att ett lag som inte vunnit på länge fick känna på att göra det igen och få spela fotboll på en grön matta och i omgångar rulla boll riktigt bra. På vägen hem blev det ett stopp på McD som grädde på moset!

Snabbfakta:
0-1, bra hörna som My förvaltade
0-2, långskott från kanten av My
Halvlek
0-3, bra boll från Nelly mot höger hörnflagga som Molly fångade och satte lågt skott
0-4, Molly bjuder tillbaka och Nelly gör mål
0-5, Nelly till Wilma (uppflyttad från backlinjen idag)
0-6, Nelly lågt skott
0-7, bra inlägg från höger av Molly som till slut kommer till Svea
0-8, Asli kämpar in en retur
Efter detta slutade jag anteckna... men
1-8, snabb omställning av Apel99 till snabb och vass forward
1-9, får återkomma...
2-9, samma snabba och vassa forward som i hård uppvaktning drar långt skott som vackert seglar i mål (otagbart)
2-10, 2-11 och 2-12 var bland annat ett frisparksmål från My (från höger del av straffområde) och ett mål av Alva som fick ledigt en stund från sitt otroligt starka jobb som försvarsgeneral och sedan var det väl ett där Wilma kom in från vänster och serverade någon i boxen?

Dagens MVP: Får bli en trio: My för att hon bröt isen för oss. Molly för sin kraft på högerkanten och väldigt viktig för vår offensiv och Alva för sitt väldigt säkra agerande som sista utpost.
Dagens islossning: Nellys andra halvlek var mumma, inblandad i mycket, assister och mål
Dagens arena: Wow!
Dagens what-to-do: Brogren får fixa sin AC, stackars barn som kom varma till match