11 juni 2023
17:00

Alets IK

Referat: IF Centern - Alets IK

Det kom tidigt några återbud och uppenbara svårigheter och att mönstra en trupp i sådan numerär som vore önskvärt framträdde. Några trevare att flytta matchen vidtogs men när vi ändå var på väg att få ihop två avbytare fick det fortsätta enligt satt dag. Men på morgonen fick Katalina lämna återbud och då var vi nere på en, eller ja, en först när Zina jobbat klart och anslutit till matchen några minuter in på den första halvleken. Innan Zina hann komma till avbytarbåset hade Centern hunnit ta ledningen på sin första målchans, skott runt straffområdeslinjen, välplacerat i gaveln. Sedan tog det inte så många minuter innan en sen tackling (tyvärr utan åtgärd från domaren dessutom) sänkte My som skrapade knä och höft på den hårda planen. Men My kom igen och det gjorde hela laget. Genom hela matchen hade Centern ett stort bollinnehav men får väl sägas vara ett av de lag som sysselsatt våra målvakter minst. De hade få heta chanser matchen igenom (bra för oss med tanke på att målvakt-Hilma var på Liseberg) vilket säkert kommer sig av att vår brandskattade trupp dock hade våra defensiva nyckelspelare på plats. Grymt bra jobb hela matchen för våra försvarare, där en kvartett dessutom spelade 90 minuter! (Molly, Wilma, Alva, Thea, My) (om någon undrar så var Mika uppflyttad till mittfält tillsammans med Filippa och Mira)

I den första vätskepausen lämnade Nelly över handskarna till Alice som precis på slutet av den första halvleken fick se sig kyligt rundad av en Centern-tjej, snyggt mål. I slutet av samma halvlek blev en redan kämpig dag riktigt trist när vi fick skicka Wilma till akuten (och när jag skriver detta väntar hon på röntgen) med en förmodad underarmsfraktur. Smärtan och bulan gav en dyster prognos. Håller tummarna!!

I den andra halvleken hade vi ett rätt gott antal fina chanser att göra mål. I några fall kom det av bra spel från vår sida (inkl fina genombrott från Molly) men i några fall var det mer i stil av bjudningar som vi tyvärr inte utnyttjade. Sett till bollinnehavet och strukturen i spelet hade det väl inte varit så rättvist med oavgjort resultat men hade vi varit mer kliniska och utnyttjat de chanser vi fick eller skapade hade det mycket väl kunnat bli fallet. I slutet av matchen skapade Centern fler anfall genom att utnyttja kanterna och med fem avbytare mot våra noll hann vi inte med i precis alla lägen. Ett mål till fick vi släppa in (men gott jobb Zina som skadad fick ta på sig handskarna) och till slut en förlust med tre mål mot noll men tjejerna tog en ännu större plats i ett tränarhjärta.

Förutom att vi saknade sex tjejer idag och var, och blev än värre, skadedrabbade mötte vi också ett lag som har ett flertal tjejer som är lite äldre (fast stommen är 08:a precis som hos oss), är med i damlagstrupp och spel och med det blivit ännu tuffare att ta sig an. Matcher är bra utbildning så det är väl inte så mycket att säga om, och hade vi haft äldre att tillgå hade vi säkert också gjort det (man får ha med två överåriga i denna 15-16 års serie).