1 oktober 2023
11:00

Alets IK

Referat: LGM - Alets IK

Nu hade vi ju de flesta av vår trogna supporterskara på plats men under denna match var jag ju en aktiv rapportör i MinFotboll-appen. När man granskar alla inlägg där kan man konstatera att vi hade en herrans massa avslut, men tyvärr inte särskilt farliga. Där har vi något att sträva efter att vässa till. Vi skapade mycket mer i den första halvleken och jag tycker att vi var klart bättre där, men ställningen 1-0 till LGM i paus (målet kom i matchminut 30). I den andra halvleken lyfte sig LGM och kom fram fler gånger och hittade fram med en rad fina bollar till varandra. Vi fortsätter skapa gott om chanser och vinner den andra halvleken med 2-0 och därmed matchen med 2-1. Riktigt härligt att avsluta seriesäsongen med en seger!! Två segrar på rad är ju en trevlig avslutning, tacksamt såklart att motståndet i de två sista matcherna var lagen direkt runtom oss i tabellen, men likväl välförtjänt och skönt.

Vår kvittering kom i 51:a minuten, bollen kommer via Moas stångande centralt vid straffområdesbågen ut till Alice som flyttats upp som vänsterforward och tar avslutet på en touch, får bra träff, lågt skott som en duktig LGM-keeper kastar sig efter men inte kan avvärja. Efter detta mål har LGM några halvchanser som inte resulterar i mål, istället kommer vårt ledningsmål i minut 63 när Alice spelar in bollen centralt till Molly som kommer nerifrån banan i stark löpning och får iväg bollen mot mål under uppvaktning och den letar sig in i nätet till vår stora glädje. I ett anfall mycket kort efter kommer LGM till ett riktigt bra läge där Hilma gör en helt otroligt bra, och viktig, räddning på. Kommer ut, gör sig stor (perfekt X-position med kroppen) och täcker skottet. Ett riktigt avgörande läge av matchen och vi är tacksamma att det denna gång fölll lyckosamt ut, det var/är vi värda efter en säsong som i helhet får betraktas ha varit lite stolpe ut. Under de sista 25 min böljar spelet fram och tillbaka, vi har våra lägen att stänga matchen, LGM har situationer där de är nära att komma till ordentligt, men fler mål blir det inte, och vi får jubla och glädjas. HÄRLIGT!!