19:15

Frövi IK 2

Referat: Adolfsbergs IK 2 - Frövi IK 2

Oavgjort i en bra match
Frövi spelar oavgjort mot Adolfsberg (2-2) efter en härlig prestation av ett ungdomligt lag där vi noterar att FIK spelade hela matchen med endast ungdoms- och juniorspelare i åldersspannet 14-19 år.
Direkt i matchens inledning kommer en kalldusch då Adolfsberg tar ledningen (1-0) efter ett avslut från nära håll inne i boxens vänstra sida. I minut 4 gör Elias en bra brytning på mitten och är sedan nära att frispela Hamodi men en oklippt tånagen sätter stopp för chansen att kvittera. Hemmalaget försöker bryta sig igenom FIK-försvaret i minut 7 men Linus är stark i det defensiva arbetet och reder ut situationen. Minuten senare gör Adolfsberg en omställning men ett bra hemjobb av Loui och Isak reder ut ett bra omställningsläge för hemmalaget. I minut 12 testar hemmalaget ett skott en bit utifrån som Saleh i FIK-målet räddar enkelt. Tre minuter senare gör Saleh en bra räddning på ett skott inne i boxen. I minut 18 kommer Kevin med fart på högerkanten och slår ett inlägg men i duell med flera FIK:are lyckas en back nicka bort bollen. I minut 20 gör Adolfsberg en omställning och försöker bryta sig in i FIK-boxen men Eliott i backlinjen stoppar upp spelet på ett bra sätt. I minut 21 fångar Kevin upp ett felpass och spelar sedan in bollen i boxen där Hamodi trycker till direkt men tyvärr går bollen utanför, synd bra läge att kvittera. I minut 25 visar 14åriga Fabian finna fotbollskunskaper då han avvärjer ett anfall från hemmalaget med en glidtackling av hög klass. I minut 33 är det duell på Frövis högerkant och här visade Abdi upp en härlig styrka då han vann en tuff duell och sedan stoppades med ett brottargrepp och fick med sig en frispark. I spelminut 35 kommer Musse på vänsterkanten och är väldigt nära att komma förbi sista back men bollen stutsade lite olyckligt och chansen uteblev. Minuten senare är Elias väldigt nära att bryta sig igenom hemmalagets mittbackar men fångas upp i sista stund - starkt av unga Elias (15 år) att våga. I minut 36 är målvakt långt ute och det ser Hamodi som lobbar mot öppet mål men en hemmaback fångar upp bollen på mållinjen. Sista chansen i första får FIK och det är Kevin som vänder bort en back i boxens högerkant och avslutar med en vänsterbössa som retligt smet utanför målvakts högra stolpe. 1-0 till hemmalaget i paus
I minut 47 spelar Loui fram Kevin som är på väg att bryta sig igenom men fastnar i sista steget annars bra chans. I minut 49 bryter Eliott bollen och spelar vidare till Kevin som lyfter vidare till Hamodi som kommer in i boxens högra sida och sedan kommer en instickare som hemmalaget lyckas bryta, synd bra omställningsläge för FIK. Adolfsberg skapar två anfall närmaste minutrarna men det första avvärjer Linus med starkt försvarsspel och det andra avvärjer Fabian med rutinerat spel i backlinjen. Hemmalaget testar ett skott en bit utifrån i minut 55 men Saleh är med och tippar bollen till en hörna som blev resultatlös. Minuten senare kommer lite olyckligt 2-0 till hemmalaget men det unga FIK-laget ger inte upp utan fortsätter tro på sin spelstrategi. FIK är nära att reducera i minut 63 men Eliotts avslut efter en hörna gick över ribban. I minut 65 får FIK till en bra omställning som medför att Hamodi kommer in i boxen men avslutet gick precis utanför stolpen. I minut 67 spelar 15åringarna Joakim och Elias bra boll och lurar bort motståndarna men tyvärr inget mål då hemmalaget lyckas stoppa sista pass. I minut 71 får hemmalaget till ett avslut men Saleh gör en bra räddning. I minut 72 spelar Elias till Hamodi som lägger en djupledsboll till Kevin som rundar utrusande målvakt och placerar sedan in bollen i mål och FIK reducerar till 2-1. I minut 76 spelar Hamodi till brorsan Ali som försöker bryta sig in i straffområdet men stoppas med en fällning och får med sig en frispark på s-linjen. Kevin lägger upp bollen, tar sats, skruvar med högern förbi muren och upp i målvakts vänstra hörn - skitsnyggt - och det är kvitterat 2-2. I minut 40 gör Joakim en tvåfotare av hög klass och frustrerade motståndare tvingar stoppa Joakim felaktigt = friispark Frövi. Eliott lyfter in bollen i boxen och det uppstår ett bra läge för FIK men tyvärr kom då en offside. I minut 87 spelar Hamodi snett bakåt till Ali som trycker iväg vänsterbössan men tyvärr gick skottet i burgaveln, synd bra läge för Frövi att ta ledningen. FRövi får ytterligare ett bra läge att ta ledningen i sista spelminuten men Joakims skott gick strax över ribban.
Matchen slutar 2-2 i en bra match där vi ger högt betyg till det unga Frövilaget som visade upp ett spel som bådar gott inför framtiden.