19:00

Glanshammars IF

Referat: Frövi IK - Glanshammars IF

Oavgjort på Fröjevi
Omgång 15 i Närkes Allsvenska innebar hemmamatch för Frövi mot Glanshammars IF. FIK börjar matchen alldeles för passivt och är för försiktiga och det nyttjar GIF genom att göra både 0-1 i min 28 och 0-2 efter 35 min. Efter 0-2 underläget höjer FIK sitt spel och sista 55 min har FIK ett större bollinnehav än gästerna som resulterar i reducering (1-2 på straff) i min 38 och kvittering (2-2) i min 60.

Frövis mål
1-2 Gustav Josefsson (Straff)
Höijer spelas fram och kommer in i boxen med hög fart och hakas upp när skottet skall komma och domaren blåser straff. Gurra säker från 11m-punkten och viktig reducering för FIK
2-2 Gustav Runström
En väldigt bra FIK omställning som medför att Höijer spelar fram Kevin,som sätter fart, och från boxens högra sida spelar snett bakåt till Runa som bredsidar in bollen i målvakts högra hörn.

FIK har ett antal fina chanser att avgöra matchen i andra b la i minut 62 då Adam spelar Kevin som spelar vidare till Höijer som från boxens högra sida trycker av bössan och boll stenhårt i ribban, nära men inget mål. I minut 65 avslutar Runa efter fint FIK-spel och målvakt i bortalaget gör en riktigt bra räddning och får upp en hand och tippar boll över ribban. I minut 72 kommer Holmen in i boxen och fälls enligt FIK men ingen straff. I minut 80 är Erik offensiv och kommer i ett bra läge i boxens vänstra sida men mv vinner avslutande duell. FIK har några ytterligare fina anfall men inga mål så 2-2 på Fröjevi.