Rynninge IK

Referat: Frövi IK - Rynninge IK

FIK ute ur cupen
Rynninge IK vinner 1/16-finalen med 5-2.
FIK får första heta chansen då Johannes snappar upp en boll efter tre spelade minuter. Johannes som vann bollen mitt på plan ser att målvakt är långt ut och skjuter iväg ett bra skott som går över målvakt men tyvärr någon meter utanför stolpen, synd väldigt nära ledning direkt i matchens inledning. I spelminut 6 slår Eliott en crossboll till Hamodi som finns på vänsterkanten. Hamodi tar ned bollen går förbi Rynninges högerback och skjuter från snäv vinkel och målvakt räddar till hörna som sedan blir resultatlös. Rynninge skapar ett anfall i spelminut 13 som avslutas med en nick inne i boxen med Ludde i FIK-målet räddar enkelt. I spelminut 17 tappar vi bollen vilket medför en farlighet för gästerna men det kommer en offside annars hade det blivit farligt. Närmaste tio har Rynninge har mer boll än Frövi men skapar inga riktigt klara målchanser. I spelminut 28 förlorar vi en duell vilket medför att Rynninge får en frispark på offensiv planhalva. Frisparken lyfts in i boxen och det blir tilltrasslat framför FIK-målet och tillslut lyckas Rynninge peta in bollen och ställningen är 0-1. I minut 30 lyfter Jonas bollen mot Anton som kommer in i boxens vänstra sida och testar ett vänsterskott som målvakt räddar. I minut 34 skapar RIK en hörna som slår in i boxen men Ludde är säker och greppar bollen. I minut 35 gör Jonas en instickare mot Shafici som är inne i boxen men i duell hamnar Shafici i baken men inget signal från domaren, någon ur publiken skrek straff men som sagt ingen signal. I minut 38 får RIK ett bra frisparksläge ca 15 meter utanför straffområdet. Frisparksskytten får en bra träff och RIK utökar ledningen till 0-2. Det blir inga mer mål i första utan Rynninge leder med 2-0 efter 45 min.
FIK har två bonusstraffar som slogs innan avspark av andra.
Ludde och Kevin sätter sina straffar där båda är fint placerade och ställningen är 2-2 när domaren blåser igång andra halvlek. Direkt i andra halvleks inledning testar RIK ett skott en bit utifrån som Ludde greppar utan problem. I minut 49 får en RIK-spelare gå från egen planhalva och avslutar sedan med ett skott som Ludde räddar. I minut 53 spelar Elias fram Kevin som gör ett fint högerinlägg men RIK lyckas rensa bort annars bra FIK-läge. I spelminut 54 kommer en kalldusch då Rynninge får en straff efter att domaren ansåg att bollen nudda handen på en liggande FIK-spelare. RIK förvaltar straffen och tar ledningen med 2-3. I minut 59 rullar FIK upp ett bra anfall som avslutas med en vänsterbössa från Johannes men bollen över ribban. I minut 62 är det tilltrasslat framför RIK-målet men ingen FIK:are lyckas peta in bollen och RIK gör en snabb omställning som avslutas med ett inlyft i boxen och nick som Ludde räddar utan problem. Kevin spelar fram Runa som testar ett vänsterinlägg in i boxen men målvakt räddar upp ett bra FIK-läge. Ili kommer med fart och går in i boxen när matchuret visar "67" och en bra chans medför att vi får med oss en hörna som blir resultatlös. I minut 71 får FIK en frispark som lyfts in i boxen med RIK rensar bort bollen. I minut 75 blir både publik och spelare i Frövi upprörda när en RIK-spelare spelar handboll på vänsterkanten. Handbollsspelet medför att spelaren kommer in i boxen och placerar sedan bollen i nät och utökar ledningen till 2-4. Borde naturligtvis blivit avblåst för hands men inget signal. FIK ger inte upp och när matchklockan tickat upp till "81" testar Dennis en vänsterslägga som tyvärr går på fel sidan av ribban, synd då målvakt var malplacerad. I minut 82 punkterar RIK matchen då FIK tappar bollen på egen planhalva och RIK kommer i ett spelövertag som nyttas på bästa sätt och ställningen är 2-5 som också blir slutresultatet.
Vi säger grattis till Rynninge som går vidare till 1/8-final i Distriktscupen.