13:00

FK Örebro

Referat: Frövi IK - FK Örebro

Proppen ur
FIK får första chansen i matchen och det är Shafici som får ett skottläge i spelminut 3 men skottet som kommer inne i boxens högra sida går strax utanför målvakts vänstra stolpe. Tre minuter senare kommer nästa chans i matchen och det är Johannes som testar ett skott, från ett bra läge, men boll utanför trävirket. I spelminut 11 trycker FIK på och anfallet avslutas med ett skott från Johannes men bollen går över ribban. FK Örebros första chans kommer i matchminut 17 och det är FIK som tappar, lite slarvigt, bollen och gästerna är inne i straffområdet men FIK räddar upp situationen i sista stund. I spelminut 21 lyfter Wille upp en långboll som medför att gästernas målvakt stressas att göra ett misstag som medför att Johannes får bollen och passar vidare till Kevin som tar några snabba steg och vräker sedan in 1-0 efter ett välplacerat skott Gästerna får en farlighet i minut 24 men vänsterinlägget går förbi toppforward som fanns inne i boxen. Minuten senare testar gästerna ett skott mot Ludde i Frövi-målet men Ludde är säkerheten själv och har inga svårigheter att plocka bollen. I minut 27 får Johannes ett farligt skottläge men bollen smiter över ribban. Minuten senare rullar FIK fin fotboll där bollen efter några fina passningar hamnar hos Ili som sätter fart på högerkanten och slår sedan ett fint inlägg mot Eliot som finns i en bra position för att näta men gästerna lyckas avvärja farligheten. I minut 29 kommer FK Örebro upp i en farlighet men Jonas har jobbat hemåt och tåar bort bollen och avvärjer en farlig målchans. I minut 33 lyfter vi upp bollen mot Johannes som tar ned bollen gör några dribblingar och trycker sedan iväg ett skott men bollen täcks på vägen mot målet. I spelminut 37 slarvar vi i vårt uppspel och gästerna får en farlig målchans men Ludde räddar skottet som kom inne i boxen. I spelminut 40 är Eliot nära att näta men skottet går i målvaktens vänstra stolpe - synd bra läge efter fint FIK spel. I minut 44 får FK Örebro ett skottläge inne i straffområdet men skottet täcks av en hårt arbetande Frövi-back (Wille).
1-0 till FIK i halvtid
I andra halvleks tredje minut lyfter Birk in en frispark i gästernas box och bollen hamnar i fint läge för FIK men ingen FIK:are får till något avslut. I spelminut 50 testar Lilje att lyfta bollen mot målvakts högra kryss men bollen går strax utanför. Minuten senare gör Shafici ett bra hemjobb och avvärjer ett bra läge för gästerna. I minut 52 kommer Jonas på vänsterkanten och spelar vidare bollen mot Kevin som finns i ett väldigt bra läge men bollen går förbi Kevin - synd väldigt bra läge. I minut 53 gör Kevin 2-0 efter att ha vänt bort en back och sedan elegant placerat bollen i målvaktens vänstra hörn. Birk får bollen i minut 60 och testar en crossboll mot Jonas som gör en fin nedtagning och klackar sedan bollen mot Ili som finns i ett bra läge men tyvärr får gästerna på en tå och avvärjer ett bra Frövi-läge. 3-0 kommer i minut 62 och det är Eliot som styr in bollen i nät efter en fin passning från Kevin. I minut 67 får Eliot bollen på offensiv planhalva och ser att målvakt är en bit ut så Eliot testar ett skott men målvakt lyckas rädda - nära! I minut 70 vinner Johannes bollen av gästernas målvakt och placerar sedan bollen i nät och ställningen är 4-0. I minut 72 får Danne bollen mitt på offensiv planhalva, tittar upp, och placerar sedan bollen över målvakt som befinner sig en bit ut och bollen sitter fint i nättaket, 5-0 till FIK. Tre minuter senare gör Dan sitt andra mål, 6-0, efter fint framspel av Kevin. I minut 77 visar Wille snabbheten i sina ben då han fångar upp en anfallare hos gästerna som kom i ett farligt anfallsläge. I minut 80 kommer Linus med fart på vänsterkanten, efter att ha väggspelat med Ili, men gästerna lyckas på på en tå när Linus är på väg att spela in bollen i boxen. I spelminut 84 gör vi en snabb hörna som medför att Ili lyfter in bollen mot bortre och där klipper Calle till direkt och bollen stenhårt i nät, 7-0. Kevin gör sitt tredje mål (8-0) i minut 89 efter ett välplacerat skott i målvakts högra hörn (Assist Johannes). I spelminut 90 gör Kevin sitt fjärde mål (9-0) efter att elegant lyft bollen över målvakt som var lite felplacerad. Aspen spelade fram Kevin vid målet.
9-0 till FIK i en match där FIK visade upp ett kollektiv som levererade.