19:00

Nora BK

Referat: Frövi IK - Nora BK

Spännande och publikvänlig match på Fröjevi
I matchminut 5 får Nora en frispark på offensiv planhalva. I andra våg får Nora till ett skott en bit utanför straffområdet men skottet går högt över. Två minuter senare skapar FIK ett farligt anfall när Runa kommer med fart och är precis loss i ett mycket farligt läge då domaren blåser för en billig frispark emot Runa. I matchminut 12 kommer Oscar H med fart på högerkanten och slår ett inlägg som hamnar hos Johannes som finns nära mål, vid bortre hörnet, och får ett kalasläge att nicka in ledningsmålet men nicken smiter utanför - väldig bra chans för FIK. Nästa farlighet är även den Frövis men bollen ville inte in efter press som kom efter en hörna från vänster slagen av Ili. Med 19 minuter spelade har FIK ett bra rull på offensiiv planhalva som avslutas med ett skott från Keviin men målvakt i Nora räddar. Kevin får ytterligare en bra chans fyra minuter senare och det återigen FIK som skapar men Kevins halvvolley (inne i straffområdet) smiter tätt utanför stolpen. I EM-slutspelet kommer korten direkt vid tacklingar med dobbarna före men på Fröjevi blundade domaren när en Nora-spelare kom med dobbarna före och kapade Wille tufft när klockan visade 27. FIK fick frispark men korten borde ha kommit. I matchminut 31 testar Nora ett inte allt för hårt skott mot Ludde i FIK:s mål som Ludde enkelt plockar ned. Man märker frustration i Nora och det märks i spelminut 34 då en spelare hos gästerna får gultkort för olämpligt snack. I minut 35 kommer Nora i ett anfall men Wille i hemmalagets backlinje är med och Nora får en hörna som sedan blir resultatlös. Johannes testar ett skott i matchminut 43 men skottet går över. FIK skapar och det resulterar i en hörna som avslutas med skott av Kevin men en touch på en Nora-spelare hindrar bollen att gå in men ny hörna för FIK. Hörnan slås in i boxen och FIK har chansen att trycka in bollen men sista skottet smiter utanför - synd bra läge!
0-0 i halvtid
FIK valde att slå sina tre bonusstraffar innan start av andra halvlek.
Första strafften slås av Ludde som stensäker sätter 1-0 . Andra straffen slås av Kevin och Kevin sätter straffen bergsäkert och ledning med 2-0. Tyvärr missar vi tredje straffen då straffen som slås av Ili går i ribban.
I matchminut 48 får Anton bollen av Runa och Anton kommefr med fart på vänsterkanten men inlägget styrs till en hörna. Ili slår hörnan som rinner igenom alla inne i boxen - synd att ingen fick på en fot. Vi gör ett bolltapp i spelminut 49 som medför att en Noraspelare får bollen på offensiv planhalva och testar ett långskott som ändrar riktning och lurar Ludde i FIK:s mål och Nora har reducerat (2-1). Närmaste tio är spelet lite fram och tillbaks utan några direkta farligheter. Nora får till en farlig målchans i spelminut 62 men Ludde är med i hemmalagets mål och räddar skottet. Minuten senare är det Frövis tur att skapa och ett farligt anfall resultetar i en hörna som blir resultatlös. Nora får till en hörna i matchminut 65 men den blir resultatlös. När vi spelat 67 minuter gör vi ett bolltapp på egen planhalva och en Nora-spelare får bollen och lägger ett inlägg från högerkanten som medför att bollen seglade in Luddes bortre hörn och Nora har kvitterat. Duellerna blir tuffare och det smäller rejält på planen men inga kort från domaren. I matchminut 74 skapar FIK ett anfall som medför hörna som tyvärr blir resultatlös. Nästa anfall är gästernas men skottet går högt över. Fem minuter senare rullar FIK upp en farligt anfall som medför en frispark på offensiv planhalva. Ili lyfter in frisparken mot mål men Nora lyckas rensa bort bollen. Spelet är lite fram och tillbaka och båda lagen försöker men inga riktigt heta chanser. med några få minuter kvar av ordinarie tid tappar FIK bollen på offensiv planhalva och Nora gör en kontring via en långpassning där Ludde rusar ut med en Nora-spelare hinner precis före och kan sedan rulla in bollen i mål och Nora tar ledningen med 2-3. Vi får en chans att kvittera när klockan visar 90 spelade men frisparken som lyfts in i straffområdet lyckas Nora rensa bort. Det blir inga fler chanser och lite surt för ett bra spelande Frövi så vinner gästerna och går vidare i Myresjöhus cup.