11:00

Kumla BK

Referat: Frövi IK - Kumla BK

Vinst i sista seriematchen och Frövi blev seriesegrare
FIK vinner sista seriematchen mot Kumla BK med klara 5-0 och går igenom seriespelet med enbart vinster och med en imponerande målskillnaden 37-2. Frövis Gustav "Runa" Runström vinner seriens skytteliga med 12 gjorda mål vilket är 5 mål mer än tvåan på listan. Mittfällets slitvarg Ili Lelo hamnar på en hedrande 5:e plats i skytteligan med 5 gjorda mål.
Matchen mot Kumla hinner precis starta innan FIK rullar upp ett farligt anfall och det är Jonas som får till ett högerinlägg som möts upp av Johannes H som serverar Johannes G ett skottläge men bollen över ribban. Några minuter senare får FIK sin första hörna som blir farlig i båda första och andra våg men inget mål. I minut 7 jublar publiken då Ili tunnlar en motståndaren. I minut 10 kommer ett inlyft mot Runa men målvakt hinner ut och räddar ett väldgt bra FIK-läge. FIK tar ledningen i minut 14 efter ett välplacerat skott från Johannes G efter assist från Ili. Minuten senare kommer tvåan efter en bollvinst av Jonas mitt på plan som sedan medför ett Kevin-inspel till Runa som bredsidar elegant in bollen i nät. Vi är nära trean minuten efter tvåan men Kevins skott smiter utanför stoplen - väldigt nära. Alla tror att Runa skall stänka ditt 3-0 men då kommer en offside som FIK hade svårt att förstå. I minut 20 skapar Kumla en halvchans men ett skott en bit utanför straffområdslinjen plockas enkelt ned av Ludde i FIK-målet. Anfallet efteråt är Frövis och vi rundar målvakten och skall precis rulla in bollen i mål men då kommer en signal för offside som gjorde många upprörda. I minut 23 kommer Johannes H in o boxens vänstra sida, går förbi en back, och trycker iväg ett skott som målvakt räddar. Kumla får en frispark i minut 25 som lyfts in i boxen men Ludde är med och går ut och upp och boxar bort bollen. Efter några halvfarliga anfall av FIK får vi i minut 30 till ett väldigt bra läge men Kevins sista touch går lite för långt och boll ut över linjen. I minut 33 spelar vi till oss en hörna som slås mot bortre men ingen når bollen och hörnan blir resultatlös. I minut 35 testar vi via Kevin ett skott men boll över ribban. I minut 36 kommer Anton in i boxens vänstra sida men målvakt är med och avvärjer ett bra FIK-läge. Sista 10 skapar både FIK och Kumla några halvfarliga avfall men inga mål. 2-0 till FIK efter 45 min.
Första chansen i andra blir Kumlas då de kommer in i boxen i min 47 men FIK lyckas avvärja till hörna. Hörnan medför ny hörna efter ett inlyft i andra våg men inga mål på hörnorna. Calle B lyfter en boll mot Oscar J i minut 47 där Oscar spelar vidare till Zacke som kommer med fart in i boxen men målvakt är med och inget mål. Johannes G gör ett fint instick till Kevin men inget mål på ett bra läge i minut 53. I samma spelminut får Runa bollen och lyfter bollen mot mål men ett målvaktsfinger lyckas peta bollen till hörna. Calle B får ett bra nickläge på hörnan men boll utanför. I minut 55 jublas det igen på Fröjevi då Zacke gör en två-fotare och kommer sedan fri med målvakt med MV räddar. Stoffe testar ett skott i minut 56 men MV räddar. I minut 57 rullar vi upp ett anfall av hög kvalité där Ili, Johannes G och Zacke är inblandade som medför att bollen hamnar i gästernas mål men en sen signal för offiside gjorde FIK upprörda. Oscar J är nära att näta i i minut 59 men nicken, på en hörna, går utanför. FIK gör en snabb omställning i minut 59 som avslutas med skott från Kevin men bollen smiter någon millimeter utanför målvakts vänstra stolpe. I minut 64 får Gurra ett kalasläge men målvakt räddar Gurras avslut. Vi fortsätter att skapa och B la Rasmus är nära att göra en balja men skott i minut 69 går strax utanför. I minut 70 rullar vi upp ett spel av hög klass där 5 FIK-are är inblandade men sista tocuchen missas och inget mål. I minut 72 tar Gurra ned bollen och skall klippa till men då kommer en Kumla-tå och avvärjer en kalaschans. FIK fortsätter att rulla upp farligheter men det dröjer till minut 85 innan det rasslar i nätet och 3-0 gör Runa efter assist från Oscar J. Runa gör sitt tredje mål i minut 87 vilket medför 4-0 då han elegant chippar in bollen i målvaktens vänstra hörn efter ett fint framspel av Ili. Minuten senare testar Johannes G ett skott som går strax över ribban. Ili gör sitt 5:e mål i serien vilket innebär 5-0 till Frövi då han i minut 89 vräker iväg ett skott som smiter förbi målvakt då bollen letar sig in i målvaktens vänstra hörn. Det blir inga flera må utan resultattavlan på Fröjevi lyser fint upp siffrorna 5-0.

Frövi gör en fantastisk fin säsong och går obesegrade i 6:an och är klara för div 5 2022. Att som nykomlingar, efter att 2020 spelat i 7:an, vinna serien obesegrade och med en målskillnad om fantastiska 37-2 är väldigt starkt och grabbarna i FIK fick naturligtvis en guldhatt direkt efter slutsignal

Matchen bevakades av Bergslagens stora nyhetssajt 24i, gå gärna in och läs deras fina reportage om FIK:s serieseger inklusive matchreferat från vinstmatchen mot Kumla. Reportage 24i