14:00

Frövi IK

Referat: Axbergs IF - Frövi IK

Jobbig förlust på Dyltavallen
Kvalmatch nummer 2, för FIK, vinns av Axbergs IF vilket medför att de är klara för div 6 nästa år. För Frövis del får vi vänta till nästa lördag då vi får svaret om andra platsen i kvalgruppen räcker till "6:an". Frövi har chansen då andra platsen i kvalgruppen kan räcka till avancemang men det beror på resultaten i kvalet till "3:an".

Matchen:
I matchminut 3 gör Johannes ett fint inspel mot Runa som är i ett fint läge men domaren hittar en offside som FIK är tveksamma till... synd då Runa var i ett väldigt bra läge. Minuten senare lyfter Erik in bollen från vänsterkanten och bollen hamnar hos Burin som är inne i straffområdet. Burin tar ned bollen och passar vidare till Runa som vänder runt och skickar iväg ett vänsterskott som tyvärr går utanför - synd var ett bra läge. Axberg gör en omställning och kommer upp på högerkanten i 6:e spelminuten men högerinlägget plockas enkelt ned av Ludde i Frövis mål. I spelminut 8 lyfter OH in en frispark mot straffområdet som Filip plockar ned och passar vidare till Runa men skottet går i burgaveln. I 10:e minuten finns Runa inne i straffområdet med Johannes inlägg från vänsterkanten går inte fram utan målvakt är före. Minuten senare vinner Erik en duell på egen planhalva, på vänsterkanten, och sätter full fart framåt men kapas fult bakifrån. I samband med den fula kapningen, som borde ha gett rött-kort men blir endast ett gult, lyckas Erik få iväg en passning innan han faller i backen och bollen hittar fram till Burin som kommer i friläge med målvakten men då kommer en signal från domaren och FIK får fripark - obegripligt att domaren först håller signalen och sedan blåser när FIK har ett toppenläge (Burin har i princip rundat målvakten) att ta ledningen. Erik tvingas också byta pga den fula kapningen. OH lyfter in frisparken i straffområdet och FIK trycker på och tillslut hamnar bollen hos Calle B som vräker iväg ett skott, från straffområdslinjen, men bollen över. Med kvarten spelad gör Axberg en snabb omställning men avslutande skott går högt över. Axberg spelar till sig en hörna i spelminut 20 och hörnan slås in i boxen och där får Johannes sig en tuff smäll som tvingar Johannes att byta några minuter senare. Innan Johannes behövde byta fick han ett bra skottläge och vräker iväg en stenhård bössa som går mot mål men målvakten gör en klassräddning. I samma spelminut gör Axberg en omställning som medför hörna. Hörnan slås och Axberg får till en nick där bollen rullar sakta mot mål men bollen går i stolpen. I matchminut 25 får Axberg ytterligare en hörna där man i 2:a vågen får ett skottläge men skottet går över efter första ha tagit i ribban. I matchminut 27 frispelas Burin, av Kevin, men bredsidan går förbi utrusande målvakt men bollen smiter förbi fel sida av stoplen - väldigt bra läge! Två minuter senare testar Kevin ett skott men bollen stannas upp av ett motståndarben och målvakt räddar. Efter 30 minuter spelade tvingas Burin utgå pga en smäll och FIK har tre skadade spelare efter halvtimmen spelade. I matchminut 38 spelar Axberg till sig en frispark på offensiv planhalva. Frisparken slås mot mål med Ludde kan enkelt plocka ned bollen. I spelminut 40 lyfter Wille in bollen i straffområdet och där finns Runa men målvakten vinner duellen. Minuten senare gör Axberg en snabb omställning men avslutande skott går några meter utanför. Med två minuter kvar av första så spelar Kevin in bollen mot Anton som kommer inne i straffområdet men målvakt vinner duellen.
0-0 i paus
Vi inleder andra halvlek väldigt piggt och redan i första minuten rullar vi upp ett bra anfall men Runas sista touch är tyvärr för lång. I matchminut 47 är Jonas inne i straffområdet och är i ett väldigt bra läge, även Runa finns i bra position, men vi får inte till avslutet utan bollen täcks bort - synd toppenchans! Vi får en hörna minuten senare där bollen är inne i målområdet men efter lite trassel lyckas målvakten greppa bollen. I matchminut 51 trixar Runa i anfallet och kommer in i straffområdet men får bollen lite för långt ifrån sig i sista touchen. Minuten senare rullar vi upp ett bra anfall som avslutas med skott från Runa men skottet går utanför. I matchminut 53 får Axberg till en omställning som avslutas med ett skott som går långt utanför. Vi har mestadels bollen och Axberg ligger långt och spelar på omställning Det dröjer till matchminut 65 då vi får nästa målchans men Kevins vänsterskott täcks av en tå i hemmalaget. Två minuter lyffer vi in bollen mot Runa, som finns inne i straffområdet, men målvakten vinner duellen. Med kvarten kvar kommer en kalldusch för FIK då Axberg gör 1-0 efter ett inspel i boxen där bollen sedan hittade vidare till en hemmaspelare som avslutade med ett skott i Luddes vänstra hörn. Vi går ned på en 2-backslinjen och jagar en kvittering. Vi får till en fin chans i matchminut 83 då Runa spelas fram i ett fint läge men tyvärr kommer en signal för offside, som var felaktigt då Runa var 1m på rätt sida, inte jättelätt att vara själv domare (inga linjedomare) men synd att missa detta då Runa var i ett väldigt bra kvitteringsläge. Wille kommer in i straffområdet i spelminut 84 men avslut täcks till en hörna som blir farlig men tillslut rensas bollen bort. I matchminut 87 kommer Wille loss på högerkanten men inlyftet går precis över ribban. Domaren lägger endast till 4 minuter för väldigt många spelavbrott (Axberg låg ned väldigt många ggr i andra halvlek), och FIK jagar ett kvitteringsmål och vi får till 4 skapliga chanser men nätar aldrig utan Axberg vinner matchen med 1-0.