18:30

Rynninge IK

Referat: Frövi IK - Rynninge IK

FIK pressade Rynninge
Matchen hinner knappt börja innan vi skapar en bra chans och det är i matchminut 2 då Runa hittar fram med ett inspel till Burin men det kommer en avblåsning för offside - synd väldigt bra läge. Rynninge försöker rulla boll men har ingen riktigt tydlig spelstrateg och det är lite förvånande att ett lag som förra året spelade i ettan slår mycket långbollar (men det är nog ett bra betyg till Frövis-spel). I matchminut 7 får Runa bollen på vänsterkanten och tar några snabba steg och slår sedan en crossboll mot Rasmus på högerkanten men bollen blir lite för lång och målvakten i Rynninge hinner först. Rynninge har en snabbomställning i spelminut 8 men avslutet går i burgaveln. Frövi står emot Rynninge bra och det dröjer till spelminut 23 innan Rynninge har nästa farliga chans och det är efter en snabb omställning de kommer till anfall men anfallet avstyrs av ett starkt FIK försvar. I samma spelminut får Frövi till en snabb spelvändning där Runa nästan kommer loss högt upp i anfallet men istället för en toppenchans till ett ledningsmål blåser domaren frispark till Rynninge trots att Runa drogs i arm - surt. Burin viker inte ned sig och gick hårt in i en duell när uret visade 24, en duell som medförde frispark till FIK mitt på plan. Oscar slår frisparken in mot straffområdet och bollen går mot Johannes som är i ett bra nickläge men bollen går precis över Johannes - nära! Att FIK spelade en bra fotboll och stod upp väldigt bra mot Rynninge märktes i b la antal hörnor där det dröjde till spelminut 26 innan Rynninge fick sin första hörna som blev resultatlös. I spelminut 30 har vi ett väldigt bra spel inom FIK där bollen tillslut hamnar hos Runa som svslutar med ett vänsterskott som målvakt räddar. Minuten senare gör RIK en snabb omställning som avslutas med ett inlägg och sedan en nick som går en bit över. I spelminut 32 är det FIK:s tur att göra en snabb omställning som avslutas med att Wille gör en fin inlyftning mot Runa men hårt uppvaktad får inte Runa till avslutet. I matchminut 36 rullar Rynninge upp ett skapligt anfall som avslutas med skott mot mål men där finns Oscar som räddar på mållinjen. I spelminut 37 blir Johannes hårt uppvaktad och får med sig en frispark efter att ha knäats i ryggen. Rasmus lyfter in bollen i straffområdet där bollen tar på en Rynningspelares arm men domaren blåser ej straff (Rynningesspelaren sa själv efter matchen att det var en solklar straff). Rynninge försöker droppa bollarna bakom vår backlinje men det har vi bra koll på. Med 5 minuter kvar av första gör Rynninge 0-1 efter ett inlägg från högerkanten där bollen letar sig fram i målområdet och där lyckas en Rynninge-spelare peta in bollen från nära håll. 0-1 i paus kändes lite surt men det är bara att jobba vidare...
Vi hade 5 bonusstraffar , som vi valde att slå i paus, man får räkna max 3 mål och vi gör tre mål på de tre första där straffläggarna är Runa, Ludde och Kevin där samtliga straffar var väldigt fina och säkra. Rynninge kom till Frövi med en starkt trupp och det märktes när andra halvlek började att Rynninge inte var nöjda, med första, då de gjorde många byten i paus. Andra halvlek hinner precis börja när FIK får till ett farligt anfall som avslutas med att Runa kommer in i straffområdet och fälls, syns tydligt att Rynninge-spelaren tar Runa före bollen, med domaren blåser inte straff - surt och förvånande! Lika tveksam avblåsning kommer i spelminut 48 då Rasmus är förbi en motståndarback och kommer i ett farligt läge men då blåser domaren för ruff på Rasmus.... nej domaren var inte med oss ikväll! Efter 5 spelade i andra får Rynninge en straff då en Rynninge spelare hamnar i marken efter duell med Markus - straffen slås in och ställningen är 3-2. I spelminut blir vi återigen frustrerade då Runa är före motståndarback men istället för att Runa kommer fri med målvakt blåser domaren frispark till Rynninges fördel. Att Rynninge har vassa omställningar visade sig i spelminut 59 då FIK rullade upp ett fint anfall som avslutas med att Runas skott täcks till hörna. Hörnen blir resultatlös med följd att Rynninge ställer om direkt men anfallet avstyrs efter ett starkt jobbande FIK-försvar snor åt sig bollen. Rynninge testar ett skott utanför straffområdet i matchminut 60 men skottet räddas av Ludde i målet. I spelminut 65 rullar Rynninge upp ett anfall som avslutas med ett skott som går förbi Ludde men då finns lillebror Wille där och styr bort bollen på mållinjen. Två minuter senare testar Burin ett skott från lite längre håll men skottet går över. En minut senare gör FIK en farlig och snabb omställning som avslutas med skott från Burin men skotte täcks till hörna. Matchklockan visar 70 när FIK återigen kommer i ett farligt läge och det är Runa som kommer in i straffområdet och vänder om snabbt och spelar vidare till Burin men skottet når ej mål. En minut senare får Wille bollen och lyfter den framåt mot Runa som lurar upp två motståndarbackar och får till att avslut mot utrusande målvakt och bollen går i mål - härligt 4-2 till FIK. Med kvarten kvar gör vi ett bolltapp och det nyttjar Rynninge med att göra ett reduceringsmål 4-3. Kevin testar ett skott med vänstefoten i spelminut 77 men skottet räddas. Rynninge lyfter mycket och försöker droppa bakom vår backlinje men vi är starka och avstyr flera RIK-anfall. Med 7 minuter kvar av ordinarie speltid lyfts bollen in i FIK-straffområdet och Oscar nickar bollen ned i backen och bollen stutsar, enligt Oscars uppfattning, upp på bröstet men domaren blåser för hands och straff en straff som medför kvittering 4-4. Vi ger oss inte utan går för ett vinstmål och det är inte långt borta att Willes inlägg i matchminut 88 når fram till Lilja som är i ett fint läge inne i straffområdet men målvakt är före. Minuten senare lyfter Wille in en frispark in i straffområdet som når Runa men nicken går utanför. Runa får en chans till då han testar ett skott från längre håll men bollen går ej på mål. I sista spelminuten får Rynninge en hörna som blir farlig men Ludde greppar bollen tillslut och några fler farligheter blir det inte... 4-4 efter ordinarie tid medför avgörande på straffar.
Ett avgörade på straffar kan gå lite hur som helst och denna gång var det inte Frövis kväll..
Rynninge sätter sin första (4-5). och Runa slår vår första stafff men målvakt räddar. Rynninge andra straff skjuts över. Ludde tar vår andra straff och slår den bergsäkert i mål (5-5). Rynninge sätter sin tredje (5-6). Kevin slår vår tredje straff lågt nere vid ena stolproten med målvakt i Rynninge gör tyvärr en fin räddning. Rynninge sätter sin fjärde straff (5-7). Burin kliver fram till 11-meters punkten och måste sätta straffen fär ett vi skall ha en chans men straffen går över och Rynninge är klara för semifinal.
Det är aldrig roligt att förlora men vi gjorde det efter en match där vi bjöd div 2-laget ett fantastiskt bra motstånd och presterade ett spel vi skall vara stolta över.