19:00

Mariebergs IK

Referat: Frövi IK - Mariebergs IK

Rättvis seger hemma på Fröjevi
När domaren startar matchen så börjar gästerna direkt med en hög press och har ett spelövertag i inledningen (de 8 första min.) och gästarna tar också ledningen i spelminut 5 efter ett skott strax utanför straffområdet. Frövi arbetar sig in i matchen och i spelmiut 9 är vi nära att kvittera då Runa kommer loss inne i straffområdet efter att ha dribblat och trixat med en motståndare men Runas skott går utanför. En minut senare gör vi en snabb omställning där Jonas får bollen på mittplan och hittar vidare med en superpassning till Runa som själv med målvakten sätter 1-1. Ytterligare en minut senare kommer vi i ett anfall 4 mot 1 men när sista passet skall gå fram så får en back hos gästerna på en tå och FIK får en hörna som blir resultatlös. En minut senare får vi en dubbelhörna som avslutas med en nick från Johannes men bollen går utanför. Med en kvart spelad av första halvlek kommer Runa halvt loss på vänsterkanten och inne i straffområdet kommer ett skott med vänstern som går utanför. I spelminut 25 får Marieberg en frispark som slås mot mål och får till en nick som går utanför. Minuten senare kommer Kalle E med fart på vänsterkanten och från snäv vinkel får Kalle till ett skott som går stolpe ut - nära! Med 28 spelade minuter vinner Oscar bollen i försvaret och slår direkt en längre passning till Runa som skarvar vidare till Gurra som precis utanför straffområdslinjen fälls men signalen från domaren uteblir. I spelminut 29 hittar Jonas fram med en macka till Runa men skottet täcks till en hörna som blir resultatlös. I matchminut 31 får Runa bollen inne i boxen men får inte till sista smällen - synd väldigt bra läge! Med en minut kvar av första halvlek lyfter Wille in bollen mot Runa som i duell med målvakt och en back skapar ett läge som medför att Runa lyfter bollen mot öppet mål men bollen smiter precis utanför. 1-1 i paus med spelövertag till FIK.
Vi har avsparken i andra halvlek och rullar direkt upp en anfall som slutar med en högerhörna. Gurra slår hörnan med en elegant högerfot och bollen går in mot mål och där finns Calle B och nickar in 2-1 --- härligt! Vi fortsätter att trycka på och skapar chanser b la via Filip och fina inlägg från kanten. I andra halvleks 17 spelminut får Simon bollen inne i gästernas straffområde och flippar bollen elagant i en båge mot Runa men målvakten lyckas få upp en hand... väldigt bra läge för FIK. Filip provar lyckan med ett skott i spelminut 68 men skottet räddas av målvakt. Marieberg är inte i närheten att skapa chanser som Frövi men i spelminut 69 får de fram ett skottläge men skottet går en bra bit utanför. Simon kommer med fart på vänsterkanten och vrickar förbi utrusande målvakt men bollen smiter förbi fel sida av stoplen - väldigt bra läge och nära! Minuten senare visasr klockan 78 minuter spelade och bollen hamnar hos Runa som trycker på en vänsterbössa med skottet går strax över. Med 10 minuter kvar av matchen får Oscar bollen i backlinjen och passar ett längre pass till Runa som skarvar vidare till Simon som kommer i ett toppenläge då han blir fri mot utrusande målvakt men målvakten vinner duellen. Marieberg försöker pressa på lite i spelminut 80 till 85 men är aldrig riktigt nära att näta. När klockan visar 89 minuter får vi en hörna från högerkanten. Wille slår hörnan och med vänsterfoten slås bollen mot bortre stolpen, bollen tar i stolpen och ut, Oscar är med och från nära håll sätter han 3-1 som blir slutresultat.