12:15

Frövi IK

Referat: Kurdiska FF Örebro 2 - Frövi IK

Frövi vinst efter futsalspel av hög klass!
Bortamatchen mot Kurdiska FF slutar med seger för FIK med 9-1 efter 4-0 i halvtid.
Redan i matchens inledning visar FIK att vi är på hugget och laddade att avsluta serien på en fint sätt då ILI efter endast 18 sekunder får till ett hårt skott som smiter utanför stolpen. Vi kontrollerar matchen från start och har ett övertag i spelet och radar upp flera fina anfall i inledningen av matchen. I 6:e spelminuten är vi nära att ta ledningen då Ili, Johannes, Jonas och Manuel spelar ut och får tlll ett mönsteranfall från skolboken men Manuels avslut från nära mål går inte in. Minuten senare kommer ledningsmålet då Jonas får bollen på vänsterkanten, efter ett pass från Ili, och skjuter in 0-1. Ludde har en relativ lugn match i målet men sätts på prov vid några tillfällen bla i spelminut 10 då hemmalaget kontrar och kommer i 2 mot 1 läge men Ludde är säker i målet och räddar. I spelminut 12 får vi en frispark på offensiv planhalva en frispark som Manuel petar till Ili som spelar tillbaka till Manuel och från straffområdslinjen skjuter Manuel in 0-2. Minuten senare får Johannes bollen på högerkanten och får till ett bra och hårt skott som smiter utanför målvaktens vänstra stolpe. 0-3 kommer i spelminut 14 och det är Johannes som blir målskytt efter ett vackert anfall och förarbete av Toffe och Jonas vilket medför att Johannes kan rulla in bollen från straffområdslinjen. Med tre minuter kvar av första halvlek gör Jonas sitt andra mål som medför 0-4 och det är Johannes som passar Jonas som sedan tryckte upp bollen i nättaket. Vi får ett mycket bra läge att göra ytterligare ett mål innan halvtidsvila men Rosen får inte till träffen efter att ha frispelats av Toffe.
Andra halvlek hinner knappt börja innan Manuel elegant klackar fram bollen till Jonas som gör 0-5 efter att ha tunnlat hemmalagets målvakt. I andra halvleks andra spelminut har Ili bollen på egen planhalva och sätter fart framåt och Ili går rakt igenom 4 spelare i hemmalaget och avslutar med ett skott som smiter förbi ena stolpen. I spelminut 23 är Johannes nära att göra mål men långskotten från högerkanten smiter förbi målvaktens högra kryss. I spelminut 25 klackar Jonas bollen till Toffe som från ett bra läge skjuter men bollen går i stolpen. I spelminut 26 kommer vi i ett friläge mot målvakt då Johannes får bollen på offensiv planhalva och spelar vidare till Manuel som enkelt kan rulla in 0-6. I spelminut 29 trixar Ili bollen med sulorna så att det gick ett tjus i publiken men Lil får inte till avslutet från nära håll - väldigt vackra dribblingar. Med 10 minuter kvar av matchen lyckas Kurdiska göra ett reduceringsmål (1-6) på ett skott från nära håll. 1-7 kommer i samma spelminut då FIK spelar upp ett skolboksanfall då Toffe passar Johannes som spelar vidare till Jonas som enkelt kan bredsida in bollen i nät och Jonas gör sitt fjärde mål i matchen. Johannes gör sitt andra mål i matchen och det är efter ett bra och välplacerat skott från högerkanten som sitter i målvaktens högra hörn och det står 1-8 på resultattavlan. Med fyra minuter kvar av matchen rullar Markus, Rosen och Manuel upp ett fint anfall som slutar med att Manuel gör sitt tredje mål och FIK:s nionde mål och det lyser 1-9 på resultattavlan som också blir slutresultat.
Det var en mycket rättvis Fröviseger och vi säger grattis till grabbarna som bjöd publiken ett spel av hög klass. Vi lyfter också på hatten för Jonas som vinner seriens skytteliga med 11 gjorda mål på 6 matcher vilket är starkt.