19:00

Bobby BK

Referat: Frövi IK - Bobby BK

Vinst i andra kvalmatchen med 2-1
Vi börjar andra kvalmatchen helt okej och har bra kontroll på Bobby BK. Ett bolltapp när vi är på väg uppåt i plan medför spelvändning för Bobby BK och anfallet medför 0-1 i spelminut 19, mycket surt då vi haft det mesta av spelet. Vi rullar upp flera fina anfall och får b la till några skott men är inte riktigt nära att kvittera första halvtimmen. I spelminut 37 får vi en hörna som Wille slår fint till Johannes men nicken går över - väldigt bra läge. Det blir inga fler mål i första halvlek.
Vi får en perfekt start i andra då Anton kvitterar i spelminut 48 (1-1) genom ett skott inne i straffområdets högra kant där skottet letade sig in i målvaktens bortre hörn. Tre minuter senare bryter Filip sig igenom gästernas försvar och får på ett härligt skott som letar sig in i nättaket, ledning FIK 2-1. Vi har i princip allt spel i andra och bollen är mestadels på gästernas planhalva. Vi radar upp ett antal chanser b la i spelminut 59 då Aspen skjuter ett skott som går över. Fyra minuter senare skjuter David H ett skott som målvakten räddar men släpper retur men ingen är het på returen. I matchminut 65 lyfter Wille in ett inlägg som hittar fram till Johannes som i ett fint läge får till en nick som går över. En minut senare när matchklockan visar 66 kapas David H precis utanför starffområdslinjen. Ett drömläge för en frisparksskytt men frisparken blir resultatlös. Johannes får ytterligare ett fint nickläge i matchminut 73 men får inte till träffen . I matchminut 75 sticker Bobby BK upp i en kontring som medför ett farligt anfall som blir resultatlöst. I matchminut 77 lyfter Wille in bollen och bollen seglar mot mål men bollen tar i ribban - välidgt nära. OH flyttar upp i plan sistra minutrarna och i matchminut 87 stressar han målvakten så att vi får en indirekt frispark vid målområdslinje. Det blir lite kalabalik runt frisparken som får tas om flera gånger. I denna tumult får en spelare från gästerna rött kort. Var ett gyllene läge för FIK att utöka ledningen men vi får ingen utdelning på chansen. Med 3 ordinarie minuter kvar hittar Johannes fram med ett inspel från högerkanten till OH som i duell med en back får till ett avslut som tyvärr går över - väldigt fint läge. En minut senare informerar domaren lagen att det återstår 3 minuter. Vi pressar de sista minutrarna men lyckas inte skapa någon mer farlig målchans så när slutsignalen kommer så står det 2-1 på resultattavlan.
Bobby BK vinner kvalet på bättre målskillnad efter vinst i första matchen med 3-1.