19:00

FC Örebro Nordic

Referat: Frövi IK - FC Örebro Nordic

Vi lyfter på hatten för motståndarnas fina spel!
1/16-finalen i Myresjöhus cup spelades hemma på Fröjevi och för motståndet stod div 4 laget FC Örebro Nordic. Då det skiljer två divisioner mellan oss och motståndarna hade vi två bonusstraffar att slå och vi valde att lägga straffarna innan avspark av andra halvlek. FC Örebro Nordic kom till Frövi med ett starkt lag och hade till denna match fått några nyförvärv från Brasilien. Motståndarna var fulla av meriter från spel högt upp i divisionerna i Brasilien där b la mittbacken hade spelat i näst högsta ligan. Till själva matchen... Det märks direkt att vi har ett spelskickligt lag emot oss. Vi står emot riktigt bra i inledningen av matchen och viker inte ned oss men får en kalldusch i minut 10 då gästerna får en högerhörna som slås bakåt till offensiv back som lyfter bollen in i boxen och på nick tar gästerna ledningen med 0-1. Två minuter senare får vi en frispark 15 meter in på gästernas planhalva och på högra spelplanen. OH slår frisparken mot bortre hörnet där Danne finns och detta läge missar inte en Norbergare utan sätter dit pannan och det står 1-1 på resultattavlan - mycket snyggt! Gästerna rullar en fin boll inom laget och söker sig ofta ut mot högerkanten och i minut 16 så kommer ett högerinlägg in i vårt målområde och där finns en motståndare som nickar in 1-2. Fem minuter senare kommer ytterligare ett högeranfall som slås in i målområdet och där kommer 1-3 via en cykelspark som var otroligt vacker. Vi spelar stundtals en bra fotboll mot ett mycket bra motstånd och i minut 29 rullar vi bollen inom 5-6 spelare på ett eller två tillslag där bollen tillslut hamnar hos Wille i ett bra läge nära mål men bollen går över - nära! Det ser ut att sluta 1-3 i första halvlek men i första halvleks sista sekunder kommer 1-4 ytterligare en gång via ett högerinlägg och avslut inne i målområdet. Vi pratar ihop oss i paus om att gå ut och ge järnet och fortsätta vårt spel och hoppas naturligtvis på att sätta bonusstraffarna. Innan vi startar andra halvlek så sätter vi en av två bonusstraffar och det är Wille som slår en fin straff då han lurar ned målvakten i målvaktens vänstra hörn och iskall sätter bollen i nät till höger. 2-4 och 45 minuter kvar. Redan efter några minuter känns det som att matchen punkteras då gästerna kommer loss lite enkelt i mitten vilket innebär att en spelare kommer helt fri och förvaltar läget med att sätta 2-5. I andra halvleks 11:e minut kommer ett inspel från högra sidan och det vill sig inte bättre än att gästerna gör 2-6 via ett fröviben. Det blir inga mer mål och vi får gratulera gästerna till en rättvis seger och gästernas nyförvärv från Brasilien kommer briljera i närkefyran. Summerar vi vår egen prestation så visst 2-7 är stort men vi står upp riktigt bra och speciellt första 25 minutrarna. Det spel och inställning vi hade idag kommer vi att bygga vidare på och vår nya speluppställning känns ett steg i rätt riktning.