17:00

Frövi IK 2

Referat: Kilsmo IK 2 - Frövi IK 2

Ett mycket ungt Frövi spelade med glädje och tog en härlig seger!
Bortamatchen mot Kilsmo i Div 1B spelades på en mycket fin gräsplan som hade spelmåttet 105*65 vilket passade det unga laget från Frövi bra. Frövis medelålder var 18,4 år. Före matchen fick vi flera återbud men vi lyckades tillslut få ihop 13 spelare varav 10 spelare är ungdoms- eller juniorspelare. Spelstrategin var att spela enkelt, pressa lågt och hålla ihop alla lagdelar och det gjorde vi mycket bra i vår laguppställning som byggde på 4-4-2. Kilsmo var inget lätt lag att möta men det var rätt skönt att se deras frustration i det rutinerade laget (9 spelare deltog i senaste div 5 matchen som vanns mot Lillkyrka) när FIK inte gav hemmalaget några ytor att spela boll på. I och med att vi lyckades hålla ihop laget på ett fantastiskt bra sätt så tvingades Kilsmo i princip att i 90 minuter spela på långbollar som oftast blev resultatlösa. I matchens första 20 minuter hade vi tre fina lägen att ta ledningen men samtliga skott gick på målvakt. Men i minut 24 smäller det då FIK trycker på och bollen hamnar hos Dennis och från straffområdslinjen prickskjuter in bollen i målvaktens vänstra hörn mååål, ledning FIK. Kvitteringen till 1-1 kommer 6 minuter senare då Kilsmo vinner en andra våg i straffområdet och vi blir lite passiva och en spelare får lite enkelt rulla in bollen i Luddes högra hörn. Spelet fortsätter som den börjat, Kilsmo får rulla boll fram och tillbaka i försvaret men tvingas slå långboller och FIK är vassa på omställningar. I matchminut 42 slår OP till med ett skott utanför straffområdet och bollen går in i målvaktes vänstra hörn -- ledning med 1-2 härligt! En minut senare vinner OH bollen på egen planhalva och gör en jättelöpning framåt innan han passar en perfekt boll till 16årige Anas som i sin första seniormatch i livet kommer fri med målvakten efter att ha varit inne på plan i 5 minuter och Anas avslutar iskallt med att lura målvakten och sätter bollen fint i nät -- 1-3. I paus behöver vi inte läxa upp varandra utan stämningen är på topp och alla spelare var överens om att fortsätta andra på samma sätt som i första. När andra börjar ser vi direkt att Kilsmo ändrat lite i spelstrategi och satsade mer framåt. Redan efter 3 minuter får hemmalaget utdelning och reducerar till 2-3. I spelminut 57 rullar vi fin fotboll då OH första hittar Filip som hittar Dennis som sätter fart på högerkanten och slår sedan ett fint pass i sidled till Anas som får göra sitt andra mål för kvällen då han inne i straffområdet enkelt kan rulla in bollen i nät, 2-4. I spelminut 66 reducerar Kilsmo till 3-4 på ett skott som gick rakt upp i Luddes högrahörn, otagbart för Ludde. I spelminut 69 är Anas nära att göra sitt tredje mål då han kommer loss på vänsterkanten men kommer inte riktigt till avslut men i andra våg hamnar bollen hos Filip som får på en kanonträff från snäv vinkel och 3-5 är ett faktum. Tre minuter senare får hemmalaget en straff efter en hands och straffen slås i mål -- 4-5. Tre minuter senare slår Filip till igen genom ett skott utifrån som letar sig in i målvaktens vänstra hörn -- mååål 4-6. Med några minuter kvar av matchen slår Gabbe en långboll från vänsterbacksposition som hamnar hos Anas som iskallt från vänsterkanten lyfter bollen förbi utrusande målvakt och Anas gör mål 4-7 och nu har Anas gjort hattrick och det i sin andra seriematch i livet - fantastiskt! Gabbe är inblandad i nästa mål också då han i sista spelminuten kommer i hög fart på vänsterkanten och slår sedan en perfekt passning till Bornälv som inne i straffområdet inte gör något misstag utan förvaltar läget med att göra 4-8 som också blir slutresultatet. 3 härliga poäng till Frövi - toppen killar!
Det vinnande laget:
Ludde - stabillt och säkert målvaktsspel där han gjorde en jätteräddning på ett skott som var på väg in i vänstra krysset.
Kalle E - säkert försvarsspel på högerbacken och spelade stehårt hela matchen.
Calle B och Oscar H - säkert mittbackspar som gav stor trygghet för hela laget. Svårforcerade!
Gabbe - inblandad i flera mål och gjorde en bra och stabil match som vänsterback.
Filip H - var på spelhumör på mittfältet och blev 2 målsskytt.
Lilja och Hampus - Frövis äldsta och yngsta spelare höll ihop innermittfältet på bästa sätt och Lilja med sin krigarinställning lyfte Hampus till en topprestation.
OP - tog chansen som vänstermittfältare och målet i första var riktigt fint.
Dennis - fick chansen på topp och presterade. Använde ytorna med sina pigga och snabba ben. Fint mål och härliga framspel.
Omar - 16år och spelade respektlös på topp. Stor utvecklingspotential och visade ingen respekt för de äldre motståndarna.
Anas - ja vad skall man säga... 16år och gör sin andra spelmatch i livet och sin första seniormatch, får spela 52 minuter och kommer in och gör hattrick - fantastiskt!
Bornälv - inringd timmarna före match, inte haft möjlighet att träna på 1,5 månad och kommer in och får spela på topp där han sliter på bästa sätt och hamnar också i målprotokollet. - kul att du är tillbaks Oliver!
Efter matchen firade vi vinsten med att laget bjöds på hamburgare på restaurang i Örebro som en sponsor gärna bjöd på.