Referat: Färjestadens GOIF 9-m - Emmaboda komb.

Det gick inte enligt våra motståndare…..
Lite konstigt, då även Färjestaden verkade ha problem med spelare till denna match och
Vi lyckades få med 2 stycken yngre spelare, som spelade en match till senare, och fick ihop
lag för att kunna genomföra matchen.
Med endast 2 avbytare började matchen på ett soligt och varmt Tallhöjdens IP.
Första 5 minuterna var avvaktande från bägge hållen.
Därefter började vi sakta och säkert ta hand om boll, spel och skapa chanser.
Efter halva första halvlek hade vi skapat många riktigt klara chanser och borde ha lett med ett par mål.
Förmodligen hade vi också en boll inne efter ett härligt placerat skott som tog i ribban och
stolpen och studsade inne i målet men ut till målvakten. Inte helt lätt för domaren att se.
Efter ca 20 minuter gör vi ett mycket snyggt anfall där det till slut blir ett bra inspel som rullas fint in i mål.
Ett par minuter efter kommer vi lite fel i vårt defensiva jobb och motståndarna får ett friläge som förvaltas, 1-1.
Vi fortsätter spela och bara en kort stund senare, efter fortsatt bra anfallsspel, gör vi också 2-1 som står sig i halvtid.
Alla är ordentligt varma i halvtidspausen och vi har också decimerats till en avbytare efter skada.
Vi pratar ihop oss och är laddade för att även göra en bra andra halvlek.
Vi fortsätter dominera matchbilden, spela bra fotboll, med varierat korta och långa passningar samt skapa bra lägen.
En bit in i halvleken gör vi också 3-1 som borde varit mer efter att ha skapat mängder med riktigt bra chanser.
När det är ett par minuter kvar slappnar vi av lite och vi släpper till ett baklängesmål.
Det var lite onödigt att göra det spännande de sista minuterna när vi borde ha avgjort denna match mycket tidigare.
Vi höll oss dock lugna och 3-2 stod sig de sista minuterna.
Sett över hela matchen gör vi en stabil och bra match på bortaplan.
Effektiviteten borde ha varit bättre och resultatet var ordentligt i underkant.