Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Essinge IK F-04

Följ

F-04

Följ oss för uppdateringar
Följ
Essinge IK
Fotboll
F-04
Tabell
Lag M V O F P
1 IFK Viksjö 3 16 12 2 2 38
2 Essinge IK 1 16 11 4 1 37
3 Solberga BK 16 11 0 5 33
4 IF Brommapojkarna 3 16 9 5 2 32
5 Ängby IF 16 7 1 8 22
6 FK Bromma 1 16 6 1 9 19
7 Sätra/Mälarhöjden 16 5 3 8 18
8 Norrtulls SK 1 16 2 0 14 6
9 Aspudden/Årsta 16 0 2 14 2
10 Reymersholms IK 1 0 0 0 0 0
11 ??ngby IF 0 0 0 0 0

Match

Aspudden/Årsta

0 - 5
Aspuddens IP 1
3 juni 2018
12:30

Essinge IK 1

Referat

Referat: Aspudden/Årsta - Essinge IK 1

SOMMAR OCH SOL, STEKHETT, EIK F-04

Femton tjejer förstärkta med Matilda Reiland från F03 kom till Aspuddens IP för att visa varandra och motståndarlaget (Aspudden/Årsta) effektivitet, sammarbete och kamratskap.

Aspuddens IP, var en het gryta, vinden stod stilla, 29 grader minst. Tur att alla hade tagit med sig extra vatten och druckit under dagen. Enda skuggan på Aspuddens IP fanns under ett träd, och där stod alla föräldrar och svettades.

Dommaren beslutade att matchen skulle spelas 3X20 minuter för att spelarna skulle kunna återhämta sig av värmen och fylla på vätskedepåerna.

EIK har på träningarna den senaste veckan fokuserat på presspel, något som vi ville prova de 5 första minuterna, vilket vi fick göra.

Jossan var med som bitränade tränare då hon inte kan spela pga. av sin skadade underarm, Tuva vald till kapten.

Uppvärmningen gick snabbt, känslan var att det kommer bli tufft i solen, bättre att ta det lugnt och ge järnet under match.

Avspark upp med bollen på motståndarlaget, EIK pressar hård, och Aspudden/Årsta fick genast det tufft, varje pressande spelare hade minst en som understöd. Vilket gav EIK en mental skjuts, men det gällde att backarna var med för att inte kontringarna skulle komma, backarna skötte jobbet exemplariskt. Backarna hade en otroligt bra dialog genom hela matchen och sammarbetet med Estrid var excellent och roligt att se.

Mittfältet och backarna kommunicerade och understödde varandra med otroligt fin tajming och effektivitet. Ennergin var hög lika så kommunicerade laget bra. EIK pressade hårt och Aspudden/Årsta hade svårt att få bort boll från sin planhalva, och i all press så kommer vår vänster yttermittfältare och får med sig bollen och PANG… MÅÅLLL 0-1 EIK, jubel HURRA från läktaren.

Spelet fortsatte och EIK drog ned på pressen, Aspudden/Årsta målvakt läste att hon inte kunde lägga bollen på backarna utan var tvungen att skjuta upp bollen till mittfältet. I dag så var EIK först på bollen, vi tog ned vi nickade och fick upp bollen på motståndarens planhalva rätt så effektivt ibland efter lite stök.

PAUS
Fortsätt att spela spelet, Spelarna tycker att det var roligt med press, det finns alltid flera passningsalternativ, vi vinner bollar och vi vågar gå in i närkamperna. Aspudden/Årsta verkar börja bli trötta.

ANDRA PERIODEN
Vi fortsätter spela nu med mer fokus på att inte släppa utrymme mellan backarna och mittfältet, vi märkte att Aspuddens/Årstas målvakt var mycket duktig på sina utsparkarna, vi måste vara först på boll för att inte hamna i underläge när Aspudden/Årsta försökte komma upp. Vi kämpade på och bibehöll pressen, vi sköt och gick på retur samt blev belönade med hörnor… många hörnor.

Vi fortsätter och nu får vi EIK tid att passa varandra, vi vänder spelet med hjälp av backarna eller ännu oftare med hjälp av målvaken, snyggt och effektivt. Vi vänder upp bollen istället för att rensa och skjuta ut.

Ett tillfälle då hörna slås, så rensas den bort av Aspuddens/Årsta men vi går på i andravågen och lägger ett riktigt praktmål, helt otagbart och så snyggt. ….. MÅÅLLL JUBEL 0-2 EIK.

Vi fortsätter att ta det extra löpningarna, vi offrar oss och kommunicerar som aldrig förut. Vi gör snabba byten, fyll på med vatten….spelarna: jag vill ut och spela… jag vill byta in. Härligt, värmen biter inte på EIK, vi har spelare som orkar och vill, det är glädje och kamratskap.

Vi fortsätter med vårt spel och resultatet visas direkt … 0-3 EIK MÅÅÅLLLL

Mot slutet i andra perioden så blev det riktigt farligt… Aspudden/Årstas snabbaste anfallspelare bröt sig igenom backlinjen och fick med sig bollen vår målvakt springer fram och gör sig stor, Aspudden/Årsta får i väg ett skott som vår målvakt räddar… men den studsar vidare och där kommer en av våra backar och skjuter bort den en meter från mållinjen. Vilken grej, helt otroligt det är sammarbete och uppoffring.

PAUS
Spelarna berättar att Aspuddens/Årstas tjejer är slutkörda, de vill byta hela tiden. Det är vårt övertag att vi har arbetat med konditionsträningen under vintern och våren.

Othilia vill säga något innan avspark, ”vi har 20 minuter kvar och vi ger järnet, vi fortsätter tar de extra löpningarna och det gör inget om vi spyr på cupen, men vi lovar varandra att vi ger max av allt vi har”. Alla är med på förslaget.

TREDJE PERIODEN
Avspark


Vi börjar komma in på vänster och högerkanterna och komma till farliga avslut. Anledningen är flera, vi spelar lugnare för att vi inte är pressade och Aspudden/Årsta är slutkörda. Vi fortsätter och PANG-MÅÅL 0-4 EIK!

Sedan fortätter vi anfallarna står i höjd med backlinjen och tar varenda chans att sticka, några flera offsides blåstes, men vad gör det, vi vill ju göra fler mål. Vilket vi också fick göra…. Även det effektivt och snyggt PANG..MÅÅLL 0-5 som blev slutresultatet.

Vilken match, vi besegrade värmen och Aspudden/Årsta på ett fantastiskt sätt, med glädje, rätt inställning och disciplinerat spel. EIK höll generalplanen och det gav resultat. Vi spelade som ett lag och gav varandra understöd och kommunicerade med varandra med uppåt-puffar.

Härligt att få se och var del av. Jag och Niklas är oroligt stolta över det förtroende ni ger oss tränare och varandra. Tänk att vi har tränat press på en vecka och att ni går ut på plan och visar att ni vågar och kan. Det är helt otroligt!

SUPER EIK Ni är bäst! /Två mycket stolta tränare och en assisterande tränare.

Träning på måndag som vanlig… glöm inte att drick under dagen ?
Spelarstatistik
Utespelare
Namn M G A GK RK P
Ellen Anderson 1 2 0 0 0 0
Julia Kenning 1 1 0 0 0 0
Molly Röhr-Uhlin 1 1 0 0 0 0
Othilia Mackhe 1 1 0 0 0 0
Allis Strömer Glavå 1 0 0 0 0 0
Ellen Falck 1 0 0 0 0 0
Felicia Taube-Eliasson 1 0 0 0 0 0
Isa Kullberg Thorn 1 0 0 0 0 0
Johanna Andersson 1 0 0 0 0 0
Josephine Giertta 1 0 0 0 0 0
Nova Magander 1 0 0 0 0 0
Olivia Tyberg Madrusan 1 0 0 0 0 0
Saga Esk 1 0 0 0 0 0
Tuva-Lisa Andorff 1 0 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist GK Gula kort RK Röda kort P Poäng
Spelarstatistik
Målvakter
Namn M G A S IM GK RK P
Estrid Lalouni 1 0 0 0 0 0 0 0
Josephine Giertta 1 0 0 0 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist S Skott på mål IM Insläppta mål GK Gula kort RK Röda kort P Poäng

Andra möten i serien

sön 26 aug 2018, 10:45 Essinge IK 1 - Aspudden/Årsta 2 - 0