Essinge IK 1

Referat: IFK Viksjö 3 - Essinge IK 1

Tuff match

Lördag och värme i Viksjö.
Vi fick möta ett lag som var välorganiserat och förde spelet redan från start. EIK försökte men vi hamnade alla i försvar när första halvlek spelades på vår planhalva.

Viksjö var välorganiserade täppte till och ständigt i rörelse, vi försvarade oss och med vår fantastiska målvakt så lyckades vi hålla Viksjö borta, men till sist så gick det inte Viksjö tryckte in bollen bakom vår målvakt. 1-0 Viksjö.

I halvleken pratade vi om att täppa till i mittfältet och se till att var först på boll. Vi måste börja spela vårt spel.

Andra halvlek blev mycket bättre, vi fick upp bollen och komm till avslut flera gånger. Flera frisparkar till vår fördel men stollpen var i vägen.

EIK började bli trötta varmt, soligt och två avbytare... kan knäcka vem som helst.
EIK försvarar och kommer till avslut, men inte med hårdhet.

Viksjö pressar på och får en straff pga att bollen skötts på armen på en av våra mittfältare. Viksjö satte straffen 2-0 Viksjö.

Vi fortsätter att fötsöks skapa chanser, uppoffrande och köpstarka, men Viksjö var bättre organiserade och förtjänade sin vinst mot EIK.

Tränare Alice var på plats och kommer att anpassa träningarna och framförallt arbeta med de fasta situationerna Alice vill att alla kommer på onsdagens träning, viktigt för att alla ska höra och vara med i taktik, fasta situationer och possitionsspelet.
.

EIK ni kämpade på bra, och vi förlorade men är stolta och glada för det.

Vår lagkapten Jossan sa efter matchen ”nu vet vi hur det känns att förlora, det vill vinte mer, och det är därför vi ska vinna.”

Vilket summerar tillställningen väl, vi vinner som ett lag och förlorar som ett lag.

Nu är det bara att alla kommer på träningarna för att träna ännu mer, hårdare för att vi ska bli ännu bättre.

Med vänlig hälsning, Sofia, Alice och Robert som alltid stolta tränare.