11:00

Bollstanäs SK Grön

Referat: Essinge IK 1 - Bollstanäs SK Grön

Lördag den 24 september 2016 kl:11:00 Stora Essininge IP

Då va de match igen , idag möte mot Bollstanäs SK Grön. Den sista 7-manna matchen för våra tjejer. Tänk vad tiden går snabbt, känns som igår när tjejerna stod i ballerina tajts och hjulade….. och nästa säsong spelar vi 9-manna. (sentimental)

Förväntningarna höga, många föräldrar på plats, roligt. Robert uppmanar publiken till ett förstklassigt tifo, likt AIK hade på Friends Arena helgen innan. Samt uppdraget att scouta den spelare i Bollstanäs som skulle tilldelas vårt gröna kort.

Uppvärmning, två led i trupp, snyggt, effektivt och respektingivande. Uppvärmning med boll, fokus på att använda sidorna för att göra inlägg som avslutas av annan spelare som kommer i mitten.

Försnack: Fokus på det vi har nött under säsongen, men framför allt det sista träningarna:
• Stå rätt i försvar och fasta situationer, nära.
• Vid anfall så ska vi använda sidorna av planen för att dra isär deras backar och för att sedan göra ett inspel / pass till anfallaren eller mittfältaren som kommer i mitten.
• Våga hålla i bollen, se upp, passa.
• Snabba utsparkar, från målvakt, backar alltid vara nära målvakt vid utsparkar.
• Sist men inte minst, spela ett bra spel, ha kul, uppåtpuffar, gör vi mål ska alla springa in och fira.

Saga utsedd till lagkapten, ett bra valt tycker hela laget.

FÖRSTA HALVLEK: Med spänd förväntan och höga krav från publiken, så kunde domaren blåsa igång matchen mot Bollstanäs. Som vi alla vet, så måste vi upp i tempo för att komma gång med vårt spel. Tjejerna är på hugget och börjar spela snabbt och offensivt. Vi börjar med en rejäl press, högt tempo, vi vinner boll hela tiden, vi har fått igång vårt passningsspel, härligt.

Redan efter 5 minuter så skapar vi de läge som vi tränat på, vi kommer med boll från vänster sidan, deras back följer med, vi har en forward och en mittfältare fria mot en av deras backar. Ett suveränt inlägg och avslut från vår forward ….MÅL 1-0 till EIK. Jubel från åskådarna, laget in på planen, kramar och uppåtpuffar, total glädje. UNDERBART, vi är på gång.

Fortsättning, vi här hungriga, nu med ännu mer självförtroende, vi är först på bollen, vi har bättre teknik, på fasta situationer vinner vi boll. Vi fortsätter att använda kanterna, vi kommer i anfall med minst tre spelare….. resultatet låter sig inte vänta…. MÅL 2-0 till EIK. Glädjerop från åskådarna, laget in på planen… vi kramas vi är EIK F04!
Sedan fortsätter det i samma visa….. 3-0, 4-0, 5-0, 6-0…… och varför inte 7-0…. I FÖRSTA HALVLEK, är det möjligt? Laget är i ett tillstånd av flow.

Wikipedia: Flow är ett begrepp inom psykologin. Det är ett medvetandetillstånd som inträffar när en individ blir helt uppslukad av en aktivitet och går bortom sin reflekterande självmedvetenhet samtidigt som den får en djup känsla av kontroll. Flow är en positiv erfarenhet och associeras med njutning. Det är också ett mycket funktionellt tillstånd som korrelerar med framgång i kreativa aktiviteter, studier och sport och på det sättet leder till kompetens- och personlighetsutveckling. Flow leder till engagemang i utmanande aktiviteter eftersom individen måste sätta allt högre standarder för sig själv för att behålla flow.

Vi tränare går på lätta moln, mellansnack allt i superlativ. Är det här vårt nästa damlandslag?

Ut och spela boll och ha kul.

ANDRA HALVLEK: När andra halvleken gick igång så försökte vi att fortsätta med vårt spel, men det blev en aningen svårare. Bollstanäs hade ändrat taktik, låg närmare, pressade och försökte stänga våra ytor. Det resulterade i en hård och rättvis kamp. Vi hade ett flertal målchanser, men ingen av chanserna resulterade till mål , men tillslut så kom 8-0 MÅLET. Vi tangerade förra veckans resultat, är det möjligt, sådana här resultat såg vi senast när tjejerna spelade/hjulade i ballerina tajts En uppvisning av EIK F04.

Vi fotsätter och Bollstanäs kämpar emot, vi har segern i vår hand…… Domaren blåser, slutresultatet 8-0 till EIK i säsongens sista match, vilket avslut. GRATTIS TJEJER!

Alla spelare har levererat, vår underbara målvakter, tryggheterna i persona. Våra backar som bara finns där, levererar, tunga, snabba och otroligt jobbiga att möta. Vårt mittfällt som öppnade upp för ett formidabelt passningsspel och suveräna passningar, inlägg och avslut. Till vår forwards explosiva, kämparvilja och grymma avslut,….. vi ska fram.

Det va riktigt roligt att se våra spelare prestera och spela med sådan glädje på planen och få höra JUBLET från publiken …..vilket lördagsnöje!

Julia blev tilldelad Bollstanäs Gröna kort, och EIK gav Bollstanäs målvakt vårt gröna kort.

Vilka tjejer, vilka fantastiska tjejer vi har. GRATTIS till resultatet, det är en ynnest att få träna och ta del av Er utveckling/ Tre ödmjuka och otroligt stolta tränare.