Nossebro IF

Premiärseger!

Rutskrap på bilen imorses och sen snöfall på lunchrasten. Ja det var kanske inte det roligaste förutsättningarna under dagen precis. Trots detta så kände man bara ÄNTLIGEN! Premiären är här. Hur står vi oss? Nossebro på Strömsvallen var första testet. Det gick bra.

Första:
Verkligen pigg inleding av oss. Första 20 minuterna är väldigt bra och vi spelar frejdigt. Vi strävar för att bli bättre med boll enkelt sagt och det såg bra ut inledningsvis. I sjunde minuten snickrar vi ihop ett fint anfall som Råstedt Bark placerar fint mot stolproten. Finfin parad av gästernas keeper. Ledningen kommer istället efter kvarten spelad. Sebbe smeker in en hörnspark mot bakre ytan där Kapten Berg möter med pannan och 1-0 är ett faktum. Fin nick som går in högt i bortre hörnet. Efter 20-25 minuter går vår kvalité ner och gästerna blir mer bollförande och vi kommer inte intill de ordentligt. De sveper fina krossbollar ut på brett stående yttrar för att sedan överbelasta med löpande spelare runt om. Detta oroar oss men vi är solida bakåt och det blir aldrig farligt skulle jag säga. Närmast är de efter ett bolltapp av oss vilket leder till en snabb omställning och ett skott i burgaveln. Eliasi har full koll där. Eliasi som hade koll på det mesta i sin seniordebut. Istället för 1-1 där så slarvar istället Nossebro minuten senare. Hagman snor åt sig bollen och krutar in 2-0 utan pardon precis innan paus. Viktigt mål för oss.

Andra:
Ingen bra kvalité av något av lagen skulle jag säga. Bägge lagen spelar bättre i första. Vi spelar av halvleken skulle jag säga. Mer lugn i bollinnehavet är att föredra men återigen väldigt bra försvarsspel av samtliga. Framförallt fyrbackslinjen, Nossebro kommer inte närmare än vid två tillfällen efter hörnor men vi löser det. Det är rent målchansmässigt närmre 3-0 än att Nossebro reducerar enligt mig. Främst efter Andreassons show (piggt inhopp) som sånär resulterade. Otrolig dragning på den backen som hädanefter kommer se Andreassons dragning varje gång han sluter ögonen. Nossebro mer boll i andra men vi spelar av detta på ett bra sätt. Kul att se att backlinjen fungerar så bra trots ett mittbacksbyte efter ungefär en timme. Berg ut. Jakobsson in centralt, Hagman ner som vänsterback. Krill in som ytter. Vi har många alternativ på samtliga platser i år. Håller vi denna nivån i vårt kollektiva försvarsspel så blir vi tunga att tass med. En ganska jämn match sett över 90 minuter.