Eda IF

Referat: Råtorps IK - Eda IF

Div 3
Råtorps IK - Eda If 5-1

Första matchen på naturgräs och som åskådare och hängiven Eda-anhängare så sitter jag vid sidan om och njuter av tjejernas andra seriematch den här säsongen och gillar det jag ser..., i andra halvlek.
Ingen tvekan om att Råtorp är ett lag som kommer att kämpa i toppen av 3:an den här säsongen. Ett lag med mycket kvalité, och 5-0 vinst borta mot Bråten i seriestarten säger en hel del. Efter första halvlek där våra tjejer kommer sent in i närkamperna och där lagdelarna "spriter" isär så har Råtorp i stort sätt fritt spelrum där Ida Asp, inte bara med sina två mål, men som måste ses som matchens dominant, mycket utrymme och regerar stort.
Efter Bengan's brandtal i halvlek så händer det saker. Lagdelarna hänger ihop och tjejerna jobbar tillsammans som vi inte sätt förut.
Visserligen skapar Råtorp chanser som i första men våra tjejer är otroliga aggressiva och det betalar av sig. Flera fina anfall resulterar till slut i ett fint pass till Amanda som dundrar in första bortåmålet. En bra period följer och tyvärr döms ett 4-2 mål felaktig bort där målvakten ramlar in i målet med bollen. Så kan det bli, men domaren som i övrigt gör en felfri match, har rätt även om det är fel...
En alldeles utmärkt andra halvlek bådar bra inför kommande matcher. Två av seriefavoriterna är avklarade och nu känns det som lagets ungdomar och de mer rutinerade börjar hitta varandra, underbar inställning tjejer i andra halvlek, vi föräldrar som hejade från läktaren gillade vad vi såg!!! Tore Gran

sön 6 aug 2017, 17:00 Eda IF - Råtorps IK 1 - 0