12 maj 2024
18:00

Myckle IK

Referat: Clemensnäs IF - Myckle IK

Förlust i hemmapremiären, vi gick för det, gjorde oss förtjänta av tre poäng, men fick gå in i omklädningsrummet tomhänta.

Vi startar matchen dåligt och första 15-20 minuterna har Myckle mer boll än oss och anfaller mer, vi kommer inte riktigt dit i vår press. Utan att vi släpper till några speciella chanser dock, men det var ingen bra start. Vi växer mer och mer in i matchen i första och även om Myckle har lite mer boll än oss och vårdar den bättre, har vi en boll i ribban och bud på något mer farligt läge medan det inte känns som vi släpper till något. 0-0 efter första var nog rättvist sett till matchbilden, då de vinner kampen på plan men vi är farligare i sista tredjedelarna både defensivt och offensivt. Vi var dock långt ifrån nöjda med det.
Vi ville ha mer och i andra då höjer vi oss. Från minut 45 och framåt är inte bollen många minuter på vår defensiva planhalva. Vi trycker på, har väldigt många farliga lägen. Vi gör också 1-0 rättvist, men domaren ser något ingen annan lyckas se och dömer bort målet. Fortfarande 0-0, men moralen är fortsatt hög och vi känner att vi får in nästa mål när som helst. Joppe blir fälld i straffområdet några minuter senare, straff trodde vi, trodde Myckle, och hela Guldvallen. Huvuddomaren bestämde sig för frispark. Återigen måste vi samla oss och det vi räknat in som en ledning två gånger, får vi börja jaga igen. Vi fortsätter göra det, och skapar lägen. Ytterligare en boll i virket bland annat. När vi trycker på och får lägen och flyttar upp, så åker vi på en kontring bakåt och kallduschen kommer med sju minuter kvar. 0-1. Riktigt surt, och inte alls vad man förväntat sig då. Sådär rå kan sport vara emot en, och det är inte första gången laget som går för det, men inte får in det där målet plötsligt åker på ett baklängesmål istället. Jag hade varit missnöjd med en poäng denna match med tanke på allt som hände i andra halvlek, men vi får alltså noll.

Vi har väldigt mycket att jobba på, men ändå gör vi tillräckligt idag kan man tycka. Vi måste se till att vara ännu bättre, så att inte små marginaler och domslut kan vara en avgörande faktor. Vi hjälper inte varandra på planen på dett sätt som vi vill, och resultatet när vi kommer för långt ifrån varandra blir att vi slår långbollar, då de enkla alternativen inte finns. Då har man återigen långt mellan lagdelarna och den onda cirkeln bara snurrar, och mittfältet får bara löpa fram och tillbaka. Revanschlustan är nu enorm inom laget, vi åker till Östra ersboda på lördag och då gäller det att vara med från start vilket har varit lite av en akilleshäl för oss. Den långa sviten på 13 matcher utan förlust om man räknar med sista matcherna från förra säsongen, är tyvärr slut. Nu kommer matcherna tätt framöver och det blir många härliga fajter i en serie som börjat lite med att alla lag tar poäng av alla litegrann. Det gäller att hänga med där uppe, och fortsätta jobba på att hela tiden bli bättre. Förlusten mot Myckle kommer få oss att växa!

Vi kommer igen. Extra plus till Max, Joel, Jorre, FIlle och Ante för insatsen de gav. När vi har tyngre perioder så står de alltid tryggt, och försvarar tills vi kan reda ut det och ta oss tillbaka in i matchen.