28 april 2024
12:00

Ostvik IK

Referat: Clemensnäs IF - Ostvik IK

Då var gruppspelet i DM avgjort och vi vinner alla tre matcher och vinner därmed gruppen. Nu väntar ett slutspel med 16 lag från Västerbotten där de lagen från förbundsserierna även går in. Åttondelen lottas i början av maj och ska spelas den 29 maj vad det verkar. Förhoppningsvis får vi ett roligt derby mot Rönnskär, Skellefteå FF eller Sunnanå som spelar i div 3 respektive div 2. Det kan dock återigen bli matcher mot Morön som går vidare som näst bästa tvåa, eller Myckle som vi mötte i finalen i domarcupen etc. Återstår att se!

Idag gick vi in i matchen mot Ostvik med förutsättningarna att minst ett kryss räcker för avancemang, samtidigt som Ostvik var utslagna. Det skiljer en division på oss, så visst låg all press på oss att lösa detta. Men vi fick lida...
Första halvlek måste för den neutrala supportern varit 45 bortkastade minuter. Det blev förvisso fyra mål och 2-2, men det var otroligt lågt tempo, och den aktiva speltiden var inte hög. Ostvik hade inte bråttom, de tog tid på sig vid varje situation. När inte bollen var ur spel så var det diskussioner långa stunder med domaren om situationer. Väldigt hackigt, och det påverkade tempot. Det var en jämn halvlek, vi spelade under vår förmåga, Ostvik lurade oss dit och gjorde det bra utifrån deras förutsättningar. Vi fick mycket tid på oss med bollen, och tyvärr blev vi bekväma istället för att förvalta det.

Vi släpper in ett mål på straff och ett mål efter först lite missförstånd och sedan bjuder vi på det igenom individuella misstag så deras anfallare får öppet mål utanför straffområdet. Vi gör mål igenom Leo och Linus i första.
En riktigt dålig halvlek.

I andra halvan går vi ut och bestämmer istället, tar tag i bollen och trycker ner dem. Vi skapar mängder med målchanser! Linus gör i mitten av andra halvlek både 3-2 och 4-2 efter två väldigt liknande mål från pass av Joppe. Vi bommar en straff, frilägen, skott utifrån osv. Det var en mycket bättre andra halvlek och vi visar att vi ska kunna manövrera ut dagens motstånd, som förväntat. Vi fick oss en bra läxa i första halvlek som vi kan ta med oss in i säsongen, hur vi inte ska luras in i motståndarnas sätt att spela.

Tråkigt nog så har skadorna blivit ganska många i truppen nu efter en hård domarcup bland annat. Två spelare plockades bort från spel idag med baksidor, samt så har vi sedan tidigare spelare borta med skada. Därför var det idag glädjande att se bredden, Bobby och Ali gjorde sina bästa matcher idag då de spelade på mittfältet. Linus kommer in sin första match för året och gör ett hattrick, så andra kommer in och tar ansvar!

På lördag är det seriepremiär mot Röbäcks IF, borta i Umeå. Matchen startar 16:00 och det är ett lag vi inte vet mycket om förutom att de åkte ur trean förra året. Det ska bli fantastiskt roligt att få kicka igång den nya, tuffa division 4. Vi känner oss förberedda, försäsongen summeras med åtta vinster och en oavgjord så vi kommer med fullt självförtroende till premiären!