Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Carlstad Crusaders A-lag Herr

Följ

A-lag Herr

Följ oss för uppdateringar
Följ
Carlstad Crusaders
Amerikansk fotboll
A-lag Herr
Tabell
Lag M V O F P
1 Carlstad Crusaders 2 2 0 0 5
2 Örebro Black Knights 2 1 0 1 3
3 Stockholm Mean Machines 1 0 0 1 0
4 Uppsala 86ers AFF 1 0 0 1 0

Match

Carlstad Crusaders

47 - 23
1 juli 2017
15:00

Uppsala 86ers AFF

Referat

Referat: Carlstad Crusaders - Uppsala 86ers AFF

Statistik
Carlstad - Uppsala Semifinal

Från VF/NWT
Finalklart för Crusaders, Uppsala 86ers besegrades enkelt.

Allting pekade på det inför matchen. Carlstad Crusaders levde också upp till förhandstipsen när man slog Uppsala 86ers med 47-23 hemma på Tingvalla i SM-semifinalen.

I matchens första quarter var det bara ett lag på plan. Crusaders körde över gästerna fullständigt, och hade ledningen med 23–0 efter tolv minuters spel. Alpha Jalloh, Christen Monclair och Marcus Johnsson hade då gjort varsin touchdown, och Patrik Nyman hade hunnit med en safety.

Alpha Jalloh fortsatte att leverera, och i matchens andra quarter stod amerikanen för ytterligare två touchdowns. Wide recievern var efter matchen mycket nöjd med spelet.
– Jag är glad att vi lyckades vinna, och att coachen gav mig förtroendet att få ha bollen i händerna mycket. Det tog jag till vara på, och hela laget jobbade hårt i dag, det behövs för att vinna matcher.

I andra halvlek vilade värmlänningarna flera av sina nyckelspelare, bland annat quartebacken Philip Juhlin som i första halvleken spelade bitvis lysande. Detta tog Uppsala vara på under matchens sista quarter och snyggade till siffrorna en aning.
– Vi visste att de var ett bra lag inför matchen, och det visade dem också. Vår defensiv stod dock upp bra och hade koll på deras svagheter och styrkor. Vi ställde ut ett par olika formationer som jag tyckte fungerade bra, säger Jalloh.

Slutresultatet skrevs till 47–23, efter en sista touchdown genom Karlstadslagets Christian Forsman.

Finalen spelas den 8 juli på Behrn Arena i Örebro. Enligt Jalloh spelar inte motståndet någon roll.
– Det kommer bli en tuff final oavsett vilka vi möter. I slutspelet spelar det ingen roll hur man har spelat i serien utan allt bestäms över en match. Det är tufft att möta samma lag två gånger på en säsong, och nu blir det ett tredje möte med ett lag. Vid det laget kan man varandra, vet styrkorna och svagheterna, så det gäller att ha sin game plan redo.

Finalmotståndare blir Örebro Black Knights, som slog Stockholm Mean Machines med 36-14 i sin semifinal.