15:00

Krokom/Dvärsätts IF

Målkalas! (BFK-KD 8-1)

I våromgångens möte mot Krokom blev det delad poäng, efter att inte varit riktig påslagna från start och KD uppvisat mer kampvilja än oss. Därför var vi idag laddade för att idag på hemmaplan visa var skåpet ska stå!

Sagt och gjort - utdelning direkt i den tredje spelminuten efter en perfekt slagen hörna som tar på en KD-spelare och in i mål. Vi hade totalt övertag i spelet och lyckades näta hela fyra gånger till innan halvleken var slut. KD hade ett fåtal chanser där en straff (som dock slogs i ribban) efter en snabb löpning på kanten som den närmaste.

I halvtid pratade vi om att få till längre anfall genom att rulla bollen mer inom laget för att på så sätt etablera spelet på Krokoms planhalva i längre perioder. Detta lyckades vi förhållandevis bra med då målskyttet fortsatte redan efter knappa tio minuter in i andra halvleken och därefter fortsatte var tionde minut fram till hela 8-0. Krokom fick in ett reduceringsmål med knappa fem minuter kvar av halvleken, men överlag så var känslan att vi var det klart bättre och starkare laget idag och därför välförtjänst tog hem segern. En seger som var viktig i slutkampen om seriesegern, då ÖFK borta lyckades ta poäng av serieledarna varför serien lever in i sista omgången.

Ett brett målskytte idag med mål av Agnes (2), Nike, Emma H, Mika, Emma W och sist men inte minst - Julie som levererade ett riktigt klassmål på Millans frispark.
Guldskon idag till hårt jobbande Aina som (som vanligt) sprang som en gasell upp och ner på kanten.

Hem och tvätta tröjorna och packa om inför morgondagens viktiga bortamatch i division 2 mot serietvåan Selånger.